Dýňové koblížky / hrudky
Tak za tenhle skvostný nápad musím poděkovat Maryně z blogu Laskominy od Maryny. Hned jak jsem recept viděla musela jsem si ho zkusit,ale jak už to tak bývá chviličku mi v šuplíku ležel než se na něj dostalo. Jelikož já dýně miluji a moje drahá polovička bohužel klasickou polévku z dýně vehementně odmítá musím zkoušet jiné recepty jak ji využít a tenhle měl úspěch! :) Jsou tak vláčné, úplně se mi rozplývají v puse a ta barva :) Krása. Dle upozornění Maryny, že se do tvaru koblih netvarují zrovna dobře, že to je fuška, jsem se rozhodla udělat rustikální hrudky :) A šlo to jedna dvě, bylo to rychlé a stejně to mělo úspěch a o mé šidící taktice jsem samozřejmě do teď nikomu neřekla :)
Ingredience na těsto:
V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a všechno koření dohromady. V jiné míse smícháme mokré ingredience jako je mléko, pyré, extrakt, hnědý cukr, olej a vejce. Poté obě směsi smícháme společně v krásné tužší lepivé těsto. Na čistý plech vyložený pečícím papírem klademe hrudky o velikosti cca 4 cm, prostě k téhle metodě řeknu jen - jak to padne tak to padne :)
Dáme péct na cca 10-15 min než zezlátnou. Koblihy necháme mírně zchladnout a poté máčíme v rozpuštěném másle smíchaném s cukrem a skořicí. Dáme na tác a necháme úplně vychladnout. Ideální k čaji o páté :))))
Dobrou chuť
Ingredience na těsto:
- 400 g hladké mouky ( já použila pul napůl se špaldovou )
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka drceného hřebíčku
- 80 ml rostlinného oleje ( ideální je třeba mandlový )
- 120 g třtinového cukru
- 1 vajíčko
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 180 g dýňového pyré
- 120 ml mléka
- 1/2 větší dýně Hokkaido nebo jedna malá
- trocha olivového oleje
- 120 g másla
- 180g cukru ( půl napůl s třtinovým )
- 2 lžičky skořice
V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a všechno koření dohromady. V jiné míse smícháme mokré ingredience jako je mléko, pyré, extrakt, hnědý cukr, olej a vejce. Poté obě směsi smícháme společně v krásné tužší lepivé těsto. Na čistý plech vyložený pečícím papírem klademe hrudky o velikosti cca 4 cm, prostě k téhle metodě řeknu jen - jak to padne tak to padne :)
Dáme péct na cca 10-15 min než zezlátnou. Koblihy necháme mírně zchladnout a poté máčíme v rozpuštěném másle smíchaném s cukrem a skořicí. Dáme na tác a necháme úplně vychladnout. Ideální k čaji o páté :))))
Dobrou chuť
tyjo, koukám že dýně je ted populární.. já jí ještě nikdy nejedla takhle připravenou.. :)
OdpovědětVymazatNa mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)
Hahaha jojo dýně je momentálně IN :)
VymazatMňam, to vonia až k nám! To musí byť výborné.
OdpovědětVymazat:) Bylo ..to musím jen a jen potvrdit
VymazatTak tyto koblížky bych hned ráda ochutnala, s rozpuštěným máslem a skořicovým cukrem musí být výtečné :-)
OdpovědětVymazatA jak to provoní kuchyň :) Chystám se je udělat co nejdřív znovu
VymazatMňam! Další nápad, jak využít dýni!
OdpovědětVymazat:)
VymazatSkvělé, že nejsou smažené:)
OdpovědětVymazatJen dýni nemám moc ráda.
V tomhle ji nepoznáš, jen dodají koblížkům vlhkost a barvu :)
Vymazat