Dýňové koblížky / hrudky

Tak za tenhle skvostný nápad musím poděkovat Maryně z blogu Laskominy od Maryny. Hned jak jsem recept viděla musela jsem si ho zkusit,ale jak už to tak bývá chviličku mi  v šuplíku ležel než se na něj dostalo. Jelikož já dýně miluji a moje drahá polovička bohužel klasickou polévku z dýně vehementně odmítá musím zkoušet jiné recepty jak ji využít a tenhle měl úspěch! :) Jsou tak vláčné, úplně se mi rozplývají v puse a ta barva :) Krása. Dle upozornění Maryny, že se do tvaru koblih netvarují zrovna dobře, že to je fuška, jsem se rozhodla udělat rustikální hrudky :) A šlo to jedna dvě, bylo to rychlé a stejně to mělo úspěch a o mé šidící taktice jsem samozřejmě do teď nikomu neřekla :)


Ingredience na těsto:

  • 400 g hladké mouky ( já použila pul napůl se špaldovou )
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka drceného hřebíčku
  • 80 ml rostlinného oleje ( ideální je třeba mandlový )
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 180 g dýňového pyré 
  • 120 ml mléka
Ingredience na dýňové pyré:
  • 1/2 větší dýně Hokkaido nebo jedna malá
  • trocha olivového oleje
 Ingredience na posypání koblih :
  • 120 g másla
  • 180g cukru ( půl napůl s třtinovým )
  • 2 lžičky skořice
Troubu rozehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. Dýni zbavíme semínek a i se slupkou ji nakrájíme na větší kostky. Ty pokapeme olejem a dáme do trouby na 20-30 min změknout.  Když je hotová rozmixujeme ji dohladka.


V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a všechno koření dohromady. V jiné míse smícháme mokré ingredience jako je mléko, pyré, extrakt, hnědý cukr, olej a vejce.  Poté obě směsi smícháme společně v krásné tužší lepivé těsto. Na čistý plech vyložený pečícím papírem klademe hrudky o velikosti cca 4 cm, prostě k téhle metodě řeknu jen - jak to padne tak to padne :)



Dáme péct na cca 10-15 min než zezlátnou. Koblihy necháme mírně zchladnout a poté máčíme v rozpuštěném másle smíchaném s cukrem a skořicí. Dáme na tác a necháme úplně vychladnout. Ideální k čaji o páté :))))

Dobrou chuť

Komentáře

  1. tyjo, koukám že dýně je ted populární.. já jí ještě nikdy nejedla takhle připravenou.. :)


    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to vonia až k nám! To musí byť výborné.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyto koblížky bych hned ráda ochutnala, s rozpuštěným máslem a skořicovým cukrem musí být výtečné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak to provoní kuchyň :) Chystám se je udělat co nejdřív znovu

      Vymazat
  4. Mňam! Další nápad, jak využít dýni!

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé, že nejsou smažené:)
    Jen dýni nemám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle ji nepoznáš, jen dodají koblížkům vlhkost a barvu :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky