Cannoli s ricottou a citrusový jogurt

Jednou z tradičních Sicilských dobrot jsou právě Cannoli , které jsem do teď neochutnala ...no jo pořád jsem to plánovala , protože vypadají neodolatelně, pak jsem viděla pár pěkných receptů na čistě domácí včetně těsta a opět jsem si je uložila na seznam receptů, které musím rozhodně vyzkoušet...no a pak nebyl čas, neměla jsem všechny suroviny atd. No kupa výmluv a málo času. A pak mi jich pár usmažených, předpřipravených bylo dáno na ochutnání z prodejny La Formaggeria, takže konec výmluv ....našla jsem tradiční recept na náplň a světe div se , to je taková dobrota!! Náplň je totiž extra jednoduchá ,jen jemná ricotta,kterou jsem měla možnost ochutnat opět z La Formaggeria a k tomu jen moučkový cukr, vyšlehat a plnit. Zdobit se můžou pomalu vším co Vás napadne, nejtradičnější je kandované ovoce,které ovšem já ráda nemám, pak pistácie, různé oříšky, čokoláda a čerstvé ovoce.Líbí se mi, že dezert není extrémně sladký , těsto křupavé..takže ano určitě vyzkouším i recept na domácí těsto. Ale až mi přijde kamarádka rozhodně koupím pár těchto hotových abych měla dezert do pěti minut a mohli jsme probrat nějaké ty drby a nezdržovaly se přípravou :)


Ingredience na cca 5ks:
  • hotové , usmažené křupavé trubičky Cannoli
  • jedno balení jemné ricotty 
  • moučkový cukr podle chuti
  • pistácie, maliny, borůvky, pomeranč apod. 



Ricottu vyšleháme do jemného krému s moučkovým cukrem , množství záleží na Vaší chuti. Můžeme ochutit nastrouhanou pomerančovou kúrou a třeba i trochou šťávy a takto můžeme ochutit jednu či více trubiček. Cannoli plníme krémem pomocí cukrářského sáčku a poté zdobíme ovocem nebo nasekanými oříšky či čokoládou. Na talířcích už jen posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Jako druhou sladkou ..no nebo tedy možná tentokrát kyselou dobrotu ,kterou jsem měla možnost z dílny Gran Moravia ochutnat jsou jejich nové jogurty ve skle s citrusy - pomerančem, grapefruitem a citronem. Tedy hodně svěží kombinace, která je sladko-kyselá. Já osobně nemám ráda jogurty s citrusy a ani citronové krémy či marmelády, většinou mi nechutnají. Takže jsme byla zvědavá na tyhle.


Jogurt má za prvé krásné balení , takže se bude hodit i do food košíčků jako dárek a hlavně nevím jak vy , na mě skleněné obaly v jídle působí dojmem čerstvosti, vím, že to je asi hloupost,ale vždycky mě lákají víc než jiné a zaujmou na první pohled. Samotný bílý jogurt je výborný, hodně hustý a samozřejmě krásně tučný a takové jogurty mám nejraději. Citronový krém vespod je pěkně ochucený, není extra sladký, nevoní uměle jako u jiných firem,ale je hodně výrazně kyselý. Takže opravdu podle mě letní záležitost. Sám o sobě je na mě trochu kyselejší, ale to je dané tím jak píši na začátku nemám citrusové věci moc ráda, takže jsem si udělal lehký dezert.


Do mističky jsem dala jogurt, posypala jsem zbylým ovocem z předchozího receptu, přidala pistácie a takto to je tedy bomba! Ten citrusový krém k ovoci je ideální kombinace! Takže měním názor a asi začnu kombinovat ovoce s citrusovými krémy apod.

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky