Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

Tenhle recept může dost dobře fungovat jako předkrm nebo i lehčí hlavní chod, hned jak jsem ho uviděla v Albert magazínu bylo jasné, že ho musím vyzkoušet. Trochu bylo potřeba recept doladit,aby byl absolutně skvělý. Nyní tedy mohu s čistým svědomím doporučit a hlavně garantovat, že na těchto lívanečkách budete doslova závislí :)


Ingredience pro dvě osoby k večeři:
  • cca 10-15 ks cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • balzamico ocet
  • třtinový cukr
  • 30 g másla do lívanečků
  • 3 vejce  - žloutky a bílky zvlášť 
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu + 50 g strouhaného parmazánu navíc do ricottové směsi 
  • kousek másla na pánev
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • 350 g ricotty na lívanečky
  • cca 100 g ricotty zvlášť
Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.


Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.


Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g   a lehce vmícháme sníh. Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.


Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.


Dobrou chuť 


Komentáře

  1. Super nápad :-) Vypadá to dokonale a musí to určitě skvěle chutnat :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky