Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty
Tenhle recept může dost dobře fungovat jako předkrm nebo i lehčí hlavní chod, hned jak jsem ho uviděla v Albert magazínu bylo jasné, že ho musím vyzkoušet. Trochu bylo potřeba recept doladit,aby byl absolutně skvělý. Nyní tedy mohu s čistým svědomím doporučit a hlavně garantovat, že na těchto lívanečkách budete doslova závislí :)
Ingredience pro dvě osoby k večeři:
Ingredience pro dvě osoby k večeři:
- cca 10-15 ks cherry rajčat
- olivový olej
- sůl
- pepř
- balzamico ocet
- třtinový cukr
- 30 g másla do lívanečků
- 3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
- 50 g hladké mouky
- 50 g strouhaného parmazánu + 50 g strouhaného parmazánu navíc do ricottové směsi
- kousek másla na pánev
- čerstvá bazalka
- čerstvá petrželka
- 350 g ricotty na lívanečky
- cca 100 g ricotty zvlášť
Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.
Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.
Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g a lehce vmícháme sníh. Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.
Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.
Dobrou chuť
Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.
Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g a lehce vmícháme sníh. Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.
Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.
Dobrou chuť
Super nápad :-) Vypadá to dokonale a musí to určitě skvěle chutnat :-)
OdpovědětVymazat