Tandoori Masala s cizrnou a špenátem

Poslední dobou jsme si doma oblíbily takovou naší "indickou kuchyni" tedy různé směsi ala kari, tandoori apod. Uvozovky tu jsou proto, že přesně nedodržuji vše co by takové tradiční kari apod. mělo obsahovat,ale řídím se chutí a aktuálním stavem našich zásob. Ale bezesporu mám nejoblíbenější smě koření přímo z indických obchůdků s názvem Tandoori Masala, jedná se o směs obsahující : koriandr, sůl, řecké seno, římský kmín, skořice, chilli, černý pepř, zázvor, cibule, česnek, muškátový květ, bobkový list, muškátový oříšek, citronová kyselina, hřebíček, kardamom, hořčičné semínko. Směs obsahuje jen pěkné složky a úžasně voní :) Seženete ji za pár korun na eschopech nebo v indických obchodech od značky TRS.


Ingredience pro dvě osoby :

  • tři hrsti špenátu
  • plechovka cizrny
  • jedna menší cibule
  • kokosový olej
  • kokosové mléko
  • sůl
  • zeleninový vývar
  • chilli 
  • směs koření Tandoori Masala
  • půl lžičky kurkumy
  • rýže , kterou máte rádi
Nejprve si dáme vařit rýži dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na menší kousky a necháme zezlátnout na troše kokosového oleje, přidáme tři lžičky kořenící směsi a kurkumu, vše necháme půl minutky "opéct", přihodíme cizrnu a ještě tři minuty opékáme. Nyní zalijeme dvěma šálky zeleninového vývaru. Jakmile cizrna změkne přilijeme kokosové mléko na požadovanou hustotu a necháme chviličku provařit, dochutíme solí a chilli. Směs maličko rozmačkáme, čímž získáme hustší konzistenci a lepší strukturu. Ke konci přidáme baby špenát a ihned podáváme s rýží nebo pita chlebem. Tohle bleskové veganské jídlo zahřeje a na podzim se ideálně hodí :)


Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky