Vepřové kotlety s karamelizovanou cibulkou

Napřed bych chtěla říct, že rozhodně nejsem odborník na přípravu masa, ale tyhle kotlety se mi povedly úplně božsky!! To bylo taaak dobréé, takže pokud máte v mrazáku kotlety a nevíte na jaký způsob je připravit vřele doporučuji, je to pošušňání :))) A navíc jednoduché.


Časové údaje: příprava 15 min, pečení a opékání max.60min

Ingredience pro 4 osoby :
  • 5 lžic olivového oleje
  • 90 g másla
  • 4 nízké vepřové kotlety, nejlépe s kostí
  • 8 menších cibulí ( nakrájené na tenké půlkolečka )
  • 3 stroužky česneku ( na plátky )
  • čerstvý tymián
  • čerstvá šalvěj ( nahrubo posekaná )
  • 4 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • pečivo k podávání

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Dále na velké pánvi rozpusíme polovinu másla s polovinou oleje, jakmile je máslo rozpálené orestujeme na něm všechny kotlety. Kotlety stále obracíme a restujeme do té doby než mají hnědozlatavou barvu  - cca 8 min. Kotlety dáme na dno zapékací mísy / pekáčku  a z obou stran osolíme a opepříme.


Použitý olej vylijeme a na pánev dáme zbytek másla s olejem. Až máslo rozpustíme , dáme na pánev cibuli a smažíme asi cca 10-15min do té doby než cibule zkaramelizuje. Osmaženou cibuli rozprostřeme na připravené kotlety, vše posypeme česnekem, tymiánem, šalvějí a na každou kotletku dáme jeden bobkový list. Vše ještě zvrchu mírně osolíme  a opepříme. Na každou kotletku dáme tenký plátek másla a dáme do trouby zapéct. Pečeme cca 45-60 min, není potřeba podlévat!


Podáváme s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem :) No já vím, nějak pořád píšu nedietní recepty,ale jsou fakt mooooc dobré :))))) Ale polepším se a brzo sem snad dám něco zdravějšího ..

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Jani, ta doba zapékání se mi zdá až moc dlouhá, ale budeš to mít asi už vyzkoušené, jinak určitě
    chuťově bude výborné s přídáním všech těch bylinek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept jsem dělala poprvé a pekla jsem 40min než bylo tak akorát jako na obrázku..taky se mi to zdálo hodně dlouhé, čas je od do kvůli tloušťce masa a zda má někdo horkovzduch nebo ne..stejně já beru časy od oka, většinou mám vše dřív než je psáno v receptech. Jinak nej je ta cibulka, dokonalá :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky