Chleboví šneci se zeleninovou náplní
Tenhle recept už je u nás doma klasika, od té doby co jsem ho vyzkoušela z časopisu Apetit je to naše oblíbené jídlo , je snadné, náplň víc než dokonalá a když přijde návštěva je to ideální pohoštění na večer. Můžete je servírovat ihned po vyndání z trouby nebo i studené, podle mě je teplejší varianta lepší a stejně určitě ani vychladnout nestihnou :) A nebo jako studená varianta svačinky do práce.
Časové údaje: kynutí 90min, příprava celkově 30min, pečení 30-45min
Ingredience na cca 10 šneků, záleží na velikosti:
V pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme cibuli a cuketu mírně dozlatova, pak přidáme olivy a ještě smažíme cca 4minuty. Nakonec na minutu vmícháme nasekané bylinky,dochutíme solí a pepřem. Je potřebovat směs více okořenit i osolit, jelikož těsto chuť hooodně stáhne.
Vykynut těsto si na pomoučněném vále vyválíme na tenčí obdélníkový plát a na ten poklademe rovnoměrně cibulovou směs, těsto srolujeme do rolády delší stranou. Poté krájíme na špalíčky silné cca 2-3 cm a ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Šneky přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny nebo dvacet minut kynout, mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Vykynuté šneky dáme na půl až tři čtvrtě hodiny péct, jakmile jsou skoro hotové, vyndáme je a posypeme nastrouhaným sýrem a opět vrátíme do trouby než sýr zezlátne. Jakmile je hotovo můžeme začít podávat :)))
Dobrou chuť
Časové údaje: kynutí 90min, příprava celkově 30min, pečení 30-45min
Ingredience na cca 10 šneků, záleží na velikosti:
- 350 g hladké mouky
- 150 g špaldové mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 2 lžíce olivového oleje extra virgine
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička soli
- čerstvá petrželka, nasekaná ( cca hrst )
- čerstvá pažitka , nasekaná ( opět hrst )
- 300 g cukety, nasekané na malé kostičky
- 300 g červené cibule, opět nasekané na malé kostičky
- 70-80 g černých oliv, nasekaných na menší kusy
- 20 g másla
- pepř, sůl
- čedar nebo jiný oblíbený sýr na posypání
V pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme cibuli a cuketu mírně dozlatova, pak přidáme olivy a ještě smažíme cca 4minuty. Nakonec na minutu vmícháme nasekané bylinky,dochutíme solí a pepřem. Je potřebovat směs více okořenit i osolit, jelikož těsto chuť hooodně stáhne.
Vykynut těsto si na pomoučněném vále vyválíme na tenčí obdélníkový plát a na ten poklademe rovnoměrně cibulovou směs, těsto srolujeme do rolády delší stranou. Poté krájíme na špalíčky silné cca 2-3 cm a ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Šneky přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny nebo dvacet minut kynout, mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Vykynuté šneky dáme na půl až tři čtvrtě hodiny péct, jakmile jsou skoro hotové, vyndáme je a posypeme nastrouhaným sýrem a opět vrátíme do trouby než sýr zezlátne. Jakmile je hotovo můžeme začít podávat :)))
Dobrou chuť
škoda jíst!!! :D vypadají krásně
OdpovědětVymazat:))) spíš škoda nejíst.
VymazatKrása! Náplň musí být skvělá.
OdpovědětVymazat:)
VymazatNeznám, zkusím.... uvidím co na to rodina:-))
OdpovědětVymazatAjka
Tak snad bude chutnat :)
VymazatDobrý den, musím Vám pochválit Váš krásný blog. A mám jednu otázku. V receptu na chlebové šneky máte uvedenou špaldovou mouku, kterou vůbec nepoužívám - lze těsto udělat jen z hladké mouky ?
OdpovědětVymazatDěkuji Kateřina T.
Mouku lze určitě zaměnit, špaldová zde není výrazně cítit. Špaldová mouka je zdravější, proto je uvedena v receptu, ale šneci budou výborné i s klasikou bílou moukou. Moc děkuji za pochvalu :)
Vymazat