Čokoládová bomba

Tenhle dort je neskromně asi ten nejlepší za poslední dobu co jsem měla a co Vám budu říkat..no je to prostě zároveň i ten nejkaloričtější dort jaký si umíte představit. Ale je taaak dobrý , že nejde odolat, asi bych se neměla přiznávat kdo snědl nejvíc porcí.... no já opravdu neee :)))) A jaký byl důvod dělat obří dort, která váží nějaké to kilečko ? No přítel potřeboval něco sladkého do práce , takže jsem lustrovala recepty a hledala co by mě samotné chutnalo nejvíc a protože teď na podzim jsem čokoholik bylo rozhodnuto co vyzkoušíme. Zkombinovala jsem zde jak improvizaci v podobě krémů a také recept Dity P. na super korpus!  Nelekejte se dort je opravdu snadný a zvládne ho každý kdo bude mít chuť trochu utrácet za suroviny. A podle mě je to kandidát na nej narozeninový dort pro všechny čokoholiky!

Ingredience na korpus,který pečeme den dopředu:
  • 250 ml vody
  • 125 g másla
  • 35 g kakaa , samozřejmě toho nejtmavšího a nejkvalitnějšího co seženete
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 400 g krupicového cukru, zde doporučuji opravdu obyčejný né třtinový jinak bude dezert málo sladký
  • 2 vejce
  • 125 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo rumu, dle chuti :) No jo já dala rum, to je každému jasné, prostě čokoláda a rum to je super voňavá kombinace
 Ingredience na světlou náplň:
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 1 mascarpone
  • moučkoý cukr podle chuti
 Ingredience na tmavou náplň:
  • 3,5 tabulky hořké kvalitní čokolády, min.80% kakaa
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 20g másla
  • 2  mascarpone
  • 2-4 lžíce moučkového cukru
Nejprve si upečeme korpus, který chystáme den dopředu, dobře se rozleží a potřebujeme ,aby byl úplně vychladlý a šel dobře rozkrájet. Troubu předehřejeme na 165°C. Dvě kulaté formy o průměru 20cm vymažeme máslem a spodek vyložíme ještě pečícím papírem, půjde lépe vyndat! Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme máslo a kakao a vše dobře rozpustíme/smícháme dohromady. Pak ihned dáme ze sporáku pryč. Mezitím si ve velké míse smícháme mouku se sodou a cukrem, přilijeme tekutou kakaovou směs a vše dobře spojíme v tekuté těsto. Nakonec přidáme rum nebo vanilku dle výběru, vejce a podmáslí. Promícháme a rozdělíme na dvě poloviny,které nalijeme do dvou forem. Pečeme v troubě cca 40-50 minut, opět vyzkoušíme špejlí, pokud jsou hotové dáme je vychladnout do druhého dne.


Druhý den si za pomoci ideálně nitě rozdělíme oba korpusy ještě napůl - vzniknou nám tedy 4 kusy. Jako první si připravíme tmavou náplň - ve vodní lázni rozpustíme smetanu, čokoládu nalámanou na kousky a kousíček másla, jakmile se vše spojí ihned vypínáme a necháme pět minut zchladnout. Poté do mísy dáme mascarpone a po troškách přidáváme čokoládovou směs a vždy pečlivě zašleháme, aby vznikl hladký ,hustý čokokrém, který osladíme podle chuti, spíše míň než víc - ať nezanikne silná čokoládová chuť.


Teď je na řadě světlý krém, zde jen smícháme v míse všechny ingredience a osladíme podle chuti. A jdeme plnit, položíme první díl korpusu a potřeme ho čokoládovým krémem, tak akorát nesmíme zapomenout , že čokoládovým krémem bude potřeno 2x plus ještě celý dort. Pak přiklopíme korpusem a ten pomažeme celou tvarohovou náplní, opět přiklopíme a dáme čoko náplň, poslední díl korpusu a celý dort ze všech stran namažeme zbylým čokoládovým krémem. Uff hotovo, teď poputuje nejlépe do druhého dne nebo alespoň na tři hodiny do lednice, kde kouzelně zatuhne a půjde skvěle krájet. Jakmile je dostatečně vychlazený podáváme, doporučuji dávat menší kousky , jelikož je dezert opravdu hooodně sytý...ale pokud máte doma takové žrouty jako jsem já zapíchněte jim do dortu rovnou lžící a zaručuji Vám, že je celý den neuvidíte :))) Ale ne teď vážně, je to prostě mňamka u které nejde přestat!

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Aaach! Ještě žes to nevyvěsila včera, to bych ho teď měla hotový. :) Vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to neskutečně, taky bych si dopřála takovouhle dobrotu

    OdpovědětVymazat
  3. Je nádherný :))) Člověk má úplně tendence po něm přes tu obrazovku sáhnout :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky