Plněná ciabatta

Tenhle recept mám z kuchařky Jamieho Olivera  - 30 minut. A můžu Vám říct, že fotky mě navnadily zkusit tenhle plněný sendvič udělat k večeři,ale ta chuť je ještě lepší než jsem si myslela!!! To je taková lahoda...mňam!! To je prostě takový sendvičový hamburger :) Já vím, rozplývám se tady nad né moc zdravým jídlem...ale prostě já jsem hrozný žrout a tohle je taaaak dobré :)

Doba přípravy: do 30 min

Ingredience pro 4 osoby:
  • 4 nebo 2 ciabatty  záleží na velikosti
  • 500 g mletého kvalitního hovězího masa
  • 1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 šťávy z citronu
  • svazek bazalky
  • 1žloutek
  • 100-200 g slaniny, podle chuti
  • plátkový sýr co vám chutná, ale ne eidam :) Je zde dobrý chedar 
  • 1/2 menšího zelí, červeného
  • svazek máty
  • 1 červená cibule
  • 1-2 červené chilli papričky 
  • 1 citron
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • římský salát
Neprve si nachystáme zelný salát, ten mi chutnal obzvlášť. Ta kyselá chuť dokonale doplnila celé jídlo a je to i velmi zdravý salátek. Můžete ho využít i jako přílohový k nějakému jídlu nebo právě do hamburgerů. Zelí nahrubo nastrouhám,e samozřejmě bez dřevnatého stonku. Chilli papričku zbavíme semínek a spolu s červenou cibulí na jemno nasekáme. To samé uděláme se svazkem máty a vše dáme do mísy. Promícháme, zakápneme olivovým olejem, šťávou z citronu podle chuti, lehce osolíme a máme hotovo. Kyselost si regulujeme podle své chuti. Samozřejmě je lepší trochu kyselejší protože to právě celé jídlo osvěží.


Teď se vrhneme na masové koule/ placičky, jak chcete.  Bazalku na jemno nasekáme a dáme do mísy. Přidáme maso, hořčici ,žloutek, sůl, pepř, kůru z jednoho citronu a lžíci olivového oleje. Vše promícháme. Pa už tvarujeme menší koule a můžeme je spolu se slaninou opéct z obou stran. Maso musí být dobře propečené a slanina krásně křupavá.

Ciabatty si rozřízneme na půl a po obou stranách lehce opečeme v troubě pod grilem. Na ciabattu pokládáme natrhaný římský salát, navrch zelný salátek, slaninu, maso a navrch plátky sýra, nebo dáme sýr pod maso jak chceme, jen musí být hned u teplého masa aby trošku povolil. Teď už jen zaklopíme a podáváme. Úplně se mi zbíhají sliny jen to píšu....


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tedy tohle vypadá zatraceně "sexy" :-D To si říká o zkoušku, pokud se mi podaří sehnat vše potřebné suroviny, 100% vyzkouším!=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nebudeš litovat, jen pak budeš sedět a oddychovat, protože u tohohle jídla se nelze nepřecpat :))

      Vymazat
  2. Ona celá tahle jeho kuchařka je boží :) I když která o něj není...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jani, v poslednom čase som blog trochu zanedbávala a rovnako aj moje obľúbené blogy. Musím ti to tu trocha pobehať, pribudlo ti tu plno skvelých receptov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já taky nestíhám. Nemám bohužel tolik času na všechny blogy ,které sleduji a že jich je :)

      Vymazat
  4. Kuchařku vlastním už dlouho, ale proč jsem pořád ještě sakra nevyzkoušela tenhle recept?! To se musí napravit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchařka je opravdu povedená, jen občas se sejde dost ingrediencí,které člověk běžně doma rozhodně nemá ..

      Vymazat
  5. Jani čas od času je potřeba i zahřešit,a tohle vypadá víc jak lákavě :))

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, takové dobroty já můžu:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Právě hledám recept na zelný salát a on se tady předvádí v tak neodolatelné formě. Jdu na něj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tehnle salát ti bude rozhoděn chutnat, já ho nedělala naspoledy , bude mít hoodně využití :)

      Vymazat
  8. Nádhera! Hned o víkendu se na to musím vrhnout a "obšťastnit" rodinu. Vypadá to fakt skvěle! Celý tvůj blog mě nadchnul, musím to tu navštěvovat častěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať chutná :) Jsem ráda, že se ti tu líbí :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky