Skořicovo-mandloví šneci

Na šneky se chystám už hodně dlouho, strašně je miluji , tedy ty pečené sladké :) v jakékoliv podobě z kynutého těsta, listového, s rozinkami, ořechy nebo jen se skořicí, prostě je to moje sladká slabost, kdykoliv jdu kolem nějakého dobrého pekařství. Takže jsem se konečně dokopala k jejich upečení, vrhla jsem se na šneky kynuté se skořicovo- ořechovou náplní :) A jen se po nich zaprášilo. Jsou jednoduché takže je zvládnete levou zadní :)

Ingredience na těsto:
  • 25 g čerstvého droždí
  • 75 g másla, rozehřáté a zchladlé na pokojovou teplotu
  • špetka soli
  • cca 35 g krupicového cukru
  • 250ml vlažného mléka
  • 530g hladké mouky
  • vejce na potření
  • trochu vanilkového extraktu, cca lžička
Nejprve zaděláme kvásek - smícháme trochu mouky, všechno droždí, všechen cukr a trochu mléka, necháme deset minut vzejít. Pak přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto, které necháme hodinku kynout. Mezitím si nachystáme náplň.

Ingredience na náplň:
  • 55g rozpuštěného másla, zchladlého na pokojovou teplotu
  • 50 g třtinového cukru
  • 1-2 lžičky skořice, dle chuti
  • 100-150 g mletých mandlí
  • 5 lžic medu, ideálně lesního, tmavého
Máslo rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami, aby vznikla směs která půjde dobře roztírat. Mandle proto přidáváme postupně. Troubu zapneme na 180°C. Vykynuté těsto si rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na obdélník cca 20x45 ( zhruba, pravítko nechte ležet :). Na plát těsta přemístíme všechnu náplň a dobře rozetřeme do krajů, aby bylo všude stejně. Srolujeme a krájíme na cca 1,5-2 cm kousky. Ty přemístíme na plech vyložený papírem a necháme 15 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby. Pečeme cca 10minut než zezlátnou.


Dobrou chuť




Komentáře

  1. Šneky miluje celá rodina, jen je dělám bez mandlí...mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla nenažraná a chtěla je udělat jak sladké se skořicí tak i s ořechy :))

      Vymazat
  2. Pááni, ti jsou úžasní! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jani v tomto deštivém počasí k odpolení kávičce úplně pohádkové, mám je též ráda, upeču podle Tvého receptu, díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď ?:) přesně proto jsem na ně dostala chuť..prostě podzimní pohodička, pěkně doma v teple s něčím sladkým a kávičkou.

      Vymazat
  4. Ti se povedli! Myslím, že je budu muset vyzkoušet.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, skořice a mandle, pustila bych se do nich hned :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si zase dala, jenže jaksi už nejsou :))))

      Vymazat
  6. Jani, nádherná inspirace a fotky máš vážně krásné. Věrka

    OdpovědětVymazat
  7. Jsou moc hezcí a hlavně neuvěřitelně dobří, já je peču pravidelně, je to takové vděčně pečivo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty je máš krásně nafocené na blogy, tedy všechny fotky máš nádherné :)

      Vymazat
  8. Super recept, určitě vyzkouším. Myslíte, že by šla udělat i pudinkova náplň z vanilkoveho podniku? Přítel totiž skořicí moc nemusí, ale pudinkove satecky z obchodu miluje. Případně jestli mate tip, jak ho připravit, aby nevytekl. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díiky, skořici lze nahradit jen oříšky :) Pundingovou náplň jsem ještě nezkoušela, ale předpokládám čím hustší tím lepší :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky