Jarní salát s lososem

Tenhle salát je nejen zdravý,ale jeden z nejlepších co jsem jedla, rozhodně se zařazuje mezi best of salátky :) Teplý, dozlatova opečený losos s fazolovými lusky a vajíčky chutná prostě božsky. A navíc pokud ještě zbyly vajíčka z velikonoc sem s nimi :)


Ingredience pro dvě osoby:
  • baby špenát
  • polníček
  • 1/2 avokáda , nakrájeného na tenké plátky
  • pár fazolových lusků, uvařených 4 minuty v osolené vroucí vodě a pokrájených na menší kousky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • ghí
  • med
  • dijonská hořčice
  • 2 středně velké brambory , pokud máte nové jsou na tento recept ideální, uvaříme je doměkka ( neloupené ) a pak rozkrájíme na menší kousky
  • citronová šťáva z celého citronu
  • 2 vajíčka natvrdo, pokrájená na menší kousky
  • 2 menší filety lososa bez kůže, pokrájené na větší kostičky
Nejprve si nachystáme na talíře směs salátů - polníček i baby špenát samozřejmě opereme ve vodě a projedeme odstředivkou abychom neměli salát vodnatý. Pak přidáme avokádo, pokrájené lusky i vajíčka. Filety si polijeme polovinou citronové šťávy, dobře osolíme a opepříme.  Na pánvi rozpustíme lžičku Ghí ( nepřepaluje se a dodá jídlu máslovou chuť ) a dozlatova na ní z obou stran opečeme kousky lososa.


Mezitím co se losos opéká , připravíme dresing. Smícháme med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej, vše dobře promícháme a chuťově doladíme podle toho zda chce víc pálivý nebo třeba sladký dresing. Jakmile máme rybu dostatečně opečenou, navršíme na salát a vše polijeme dresingem. Podáváme ihned dokud je ryba teplá .


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky