Lososové karbanátky

Tenhle recept je rychlý a vhodný pro všechny ty,kteří hledají alternativu klasicky upraveného filetu z lososa. Tuhle rybu mám moc ráda,ale už mě nějak nudí klasická úprava a tyhle karbanátky kombinují chuť lososa a trošku jinou úpravu aniž by utrpěla chuť. Ryba totiž není mletá,ale pouze na malé kostičky, takže nečekejte žádné "bahýnko" :D Naopak velmi šťavnatou chuť.



Ingredience na karbanátky - 4 osoby:
  • 500g filet z lososa bez kůže
  • 2 vejce
  • čerstvá petrželka, posekaná nadrobno
  • 1-2 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 menší cibule na drobno
  • strouhanka
  • kůra z jednoho citronu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej vhodný na smažení
  • trcoha másla
  • jako příloha je ideální bramborová kaše :)
Nejprve si nakrájíme losos na malinké kostičky, čím menší tím snadnější manipulace s karbanátky a lepší otáčení při smažení na pánvi. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce necháme zesklovatět na másle a na poslední minutu přihodíme i česnek. Dáme bokem a necháme vychladnout. Poté smícháme ve velké míse losos, cibuli s česnekem, petrželku, trochu strouhanky, vejce, sůl i pepř spolu s citronovou kůrou.


Ze směsi tvoříme karbanátky,které opékáme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Doporučuji nejprve maličký na ochutnání a až poté větší.Jen tak dokonale vyladíte chuť. Podíváme ihned s bramborovou kaší a posypané ještě trochou čerstvé petrželky.

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky