Salát s tuňákem a hráškem

Tenhle salát je u nás přes léto velmi oblíbený, je zdravý, zasytí a je vynikající. Tuňák a vajíčko dodají kvalitní bílkoviny a skvělou chuť doplní čerstvý hrášek a hořčičný dresing. K salátu je ideální podávat čerstvé světlé pečivo, taková francouzská bageta není určitě špatnou volbou :)


Ingredience pro dvě osoby:
  • na dresing - ve stejném poměru majonéza, zakysaná smetana, dijonská hořčice
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo
  • baby špenát smíchaný s rukolou
  • pár lusků čerstvého hrášku nebo mraženého uvařeného doměkka ( v konzervě nedoporučuji, není tak dobrý )
  • 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě ( není vhodný v oleji, jelikož dresing je dost tučný  )
  • sůl
  • pepř
  • cherry rajčátka
  • nové brambory, počet kusů závisí na vašem hladu :D

Nejprve dáme vařit nové brambory ve slupce. Jakmile budou měkké vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Na talíře postupně rozdělíme baby špenát s rukolou, uvařené ještě teplé brambory,hrášek jen vyloupeme z lusků ( nebo uvařený ve slané vodě, jen pár minutek doměkka, hlavně ho nerozvařit ), cherry rajčata nakrájíme na půlky a uvařená vajíčka také rozdělíme na menší kousky a na servírujeme na salát.  Poté už jen rozdělíme tuňák na dvě porce a vše lehounce popepříme. Na dresing smícháme stejný díl zakysané smetany, majonézy a dijonské horčice, vše popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Dresingem lehce pokapeme salátek a už jen podáváme s pečivem.


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tak tohle bych teď mohla jíst 2x denně. Parádní vajíčka :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky