Salát s tuňákem a hráškem
Tenhle salát je u nás přes léto velmi oblíbený, je zdravý, zasytí a je vynikající. Tuňák a vajíčko dodají kvalitní bílkoviny a skvělou chuť doplní čerstvý hrášek a hořčičný dresing. K salátu je ideální podávat čerstvé světlé pečivo, taková francouzská bageta není určitě špatnou volbou :)
Ingredience pro dvě osoby:
Nejprve dáme vařit nové brambory ve slupce. Jakmile budou měkké vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Na talíře postupně rozdělíme baby špenát s rukolou, uvařené ještě teplé brambory,hrášek jen vyloupeme z lusků ( nebo uvařený ve slané vodě, jen pár minutek doměkka, hlavně ho nerozvařit ), cherry rajčata nakrájíme na půlky a uvařená vajíčka také rozdělíme na menší kousky a na servírujeme na salát. Poté už jen rozdělíme tuňák na dvě porce a vše lehounce popepříme. Na dresing smícháme stejný díl zakysané smetany, majonézy a dijonské horčice, vše popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Dresingem lehce pokapeme salátek a už jen podáváme s pečivem.
Dobrou chuť
Ingredience pro dvě osoby:
- na dresing - ve stejném poměru majonéza, zakysaná smetana, dijonská hořčice
- 2 vajíčka uvařená natvrdo
- baby špenát smíchaný s rukolou
- pár lusků čerstvého hrášku nebo mraženého uvařeného doměkka ( v konzervě nedoporučuji, není tak dobrý )
- 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě ( není vhodný v oleji, jelikož dresing je dost tučný )
- sůl
- pepř
- cherry rajčátka
- nové brambory, počet kusů závisí na vašem hladu :D
Nejprve dáme vařit nové brambory ve slupce. Jakmile budou měkké vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Na talíře postupně rozdělíme baby špenát s rukolou, uvařené ještě teplé brambory,hrášek jen vyloupeme z lusků ( nebo uvařený ve slané vodě, jen pár minutek doměkka, hlavně ho nerozvařit ), cherry rajčata nakrájíme na půlky a uvařená vajíčka také rozdělíme na menší kousky a na servírujeme na salát. Poté už jen rozdělíme tuňák na dvě porce a vše lehounce popepříme. Na dresing smícháme stejný díl zakysané smetany, majonézy a dijonské horčice, vše popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Dresingem lehce pokapeme salátek a už jen podáváme s pečivem.
Dobrou chuť
Pro léto jako stvořený!
OdpovědětVymazatTak tohle bych teď mohla jíst 2x denně. Parádní vajíčka :)
OdpovědětVymazat