Hruškové trojhránky s Amarettem
Podzimní dny doslova nabádají k šálku teplého kořeněného čaje s něčím sladkým, a proč si tedy neudělat velmi snadné hruškové trojhránky s kapkou Amaretta? Dobře zralé hrušky dodají tu správnou sladkou chuť a Amaretto se postará o nádhernou vůni.
Ingredience na 6 menších trojhránků:
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm opékáme hrušky, okapané rozinky a mandle nasekané na menší kousky cca pět minut. Pak posypeme třtinovým cukrem, já dala dvě lžíce a necháme lehce zkaramelizovat, vše dáme stranou vychladnout.
Nyní si předehřejeme troubu na 190°C a listové rozválené těsto si rozdělíme na 6 stejně velkých čtverců, na které klademe trochu směsi a přeložíme do tvaru trojúhelníku,spoje k sobě dobře přistihneme díky rozšlehanému vajíčku. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírek a celý povrch ještě potřeme opět rozšlehaným vajíčkem. Dáme do trouby péct dozlatova na cca 10-15 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem,
Dobrou chuť
Ingredience na 6 menších trojhránků:
- 1 listové těsto
- 1 rozšlehané vejce na potření
- 3 větší hrušky, oloupané a nakrájené na menší kousky
- kousek másla
- větší hrst oloupaných mandlí
- větší hrst rozinek namočených přes noc v likéru Amaretto
- třtinový cukr dle chuti
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm opékáme hrušky, okapané rozinky a mandle nasekané na menší kousky cca pět minut. Pak posypeme třtinovým cukrem, já dala dvě lžíce a necháme lehce zkaramelizovat, vše dáme stranou vychladnout.
Nyní si předehřejeme troubu na 190°C a listové rozválené těsto si rozdělíme na 6 stejně velkých čtverců, na které klademe trochu směsi a přeložíme do tvaru trojúhelníku,spoje k sobě dobře přistihneme díky rozšlehanému vajíčku. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírek a celý povrch ještě potřeme opět rozšlehaným vajíčkem. Dáme do trouby péct dozlatova na cca 10-15 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem,
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)