Perfect pasta s krevetami

Určitě už znáte rostlinné špagety Perfect Pasta, mají hodně vlákniny a jsou bez tuku, cukrů, lepku...no a i bez chuti :D Jsou nízkokalorické a převezmou chuť podle surovin, které dále použijete. Jsou vyrobené z kořenové zeleniny Konjac, která obsahuje rozpustnou vlákninu, takže Vás jídlo s tímto druhem " těstovin" zasytí více a na delší dobu. Velkou nevýhodou je podle mě cena, 200g těchto těstovin stojí od 55-89 Kč. Nejlevnější seženete v Country Life, tam vyjdou právě na 55,- . Další nevýhodou je , že jsou naložené v roztoku, tudíž jakmile je rozděláte musíte spotřebovat celé. Ale problém je, že porce 200g není pro dvě osoby, leda byste to brali jako předkrm, to pak ano, ale jako hlavní chod je to pro dvě osoby moc malé a pro jednu osobu zase trochu větší. No ideální řešení je dát si Perfect Pastu k obědu pro jednoho bez polévky, předkrmu nebo dezertu. Proste jen tohle jídlo, pak se porce dá v pohodě sníst.


Chuť opravdu žádná není a musíte si jídlo dobře ochutit ostatními surovinami. Velkou výhodou je blesková příprava, stačí 3 minuty pod vroucí tekutou vodou nebo prohřát na pánvi. Upřímně jsou takové gumovější a mě to moc neuchvátilo, jsem ráda, že jsem je ochutnala,ale znovu si je nekoupím, prostě poměr cena a chuť mi nevyhovuje. Na pohled velmi připomínají tenké rýžové nudle, které můžete místo Perfect Pasty v tomhle receptu použít naprosto bez problémů :) Což také až budu tohle lehoučké letní jídlo dělat znovu udělám. Recept je jen součtem surovin, nic jsme nevážila, takže množství si upravte nejen podle své chuti,ale podle počtu osob pro které vaříte.


Ingredience :

  • Perfect pasta nebo rýžové nudle
  • sůl
  • chilli sušené nebo čerstvé
  • česnek nakrájený na plátky
  • krevetky, vyloupané 
  • čerstvá petrželka
  • cherry rajčata
  • citronová šťáva
  • olivový olej


Nejprve si nakrájíme česnek a cherry rajčata, ty na polovinu. Na olivovém oleji opečeme krevetky a těsně předtím než budou přihodíme rajčata. Jakmile pustí šťávu je na čase přidat česnek, chilli, trochu šťávy z citronu a vše ochutit solí a čerstvou petrželkou, vše prohřejeme maximálně dvě tři minutky. Poté ihned podáváme. Jídlo chutná svěže, je mírně Pikant díky chilli papričkám a dokonale ochucené. Krevety a česnek k sobě podle mě neodmyslitelně patří a dobrým parťákem jim je klasická a výborná petrželka. takže je tohle jídlo hotové do pár minut a přesto neskutečně skvělé!


Dobrou chuť




Komentáře

  1. Díky za napsání zkušeností, aspoň vím, že nemusím zkoušet! :) Ale s rýžovými nudlemi určitě připravím!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky