Pohár s jahodami, mascarpone a bazalkovým cukrem




Dnes tu pro Vás mám vysloveně letní recept, já vím, léto tedy rozhodně ještě není,ale když vidíte recept na něco tak dobrého prostě se Vám občas nechce čekat a musíte ho vyzkoušet dřív než uzrají "sluníčkové" jahody,ale zaručuji Vám, že když si tenhle recept uděláte z opravdu sladkých letních jahod v jejich sezóně ,bude to ještě milionkrát lepší než teď! A to už nyní jsme si na téhle dobrotě neskutečně pochutnali. Protože kombinace jahod, mascarpone a bazalky nemůže dopadnout jinak než přecpanými bříšky a spokojenými výrazy. Uvedené množství je na 4 porce do menších skleniček, než jsou na fotkách :D To jen my jsme byli pěkně nenažraní :D

Ingredience :
  • jahody 
  • 250 g mascarpone 
  • 220 ml smetany ke šlehání
  • cca 20-25 lístků bazalky, počítáme s většími lístky
  • krystalový cukr dle chuti
Nejprve si vyšleháme celou smetanu s mascarpone do hutnějšího ,ale přesto nadýchaného krému. Jahody si nakrájíme na malinké kousky, díky čemuž i pustí krásně šťávu. Do hmoždíře dáme bazalkové lístky a postupně přidáváme cukr, než nám vznikne krásně obarvená zelená směs , která bude trochu sypká,ale přesto vlhká. Část cukru zašleháme i do krému. 


Nyní už jen vrstvíme do sklenic, nejprve trochu jahod, poté cukr, krém, bazalkový cukr a opět dokončíme vrstvou jahod. Podáváme ihned, proto je důležité mít všechny ingredience vychlazené. Čím déle od nachystání do sklenic podáváme, tím víc jahody pustí šťávu. Ideální je tedy servírovat do hodiny od přípravy. 


Doobrou chuť




Komentáře

  1. Jani tak jsi mi udělala chutě, velmi krásný a lákavý pohár, jdu od počítače přímo do ledničky, mám tam čerstvé jakody :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :D zvlášť ten bazalkový cukr je hodně zajímá věc, určitě doporučuji vyzkoušet

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky