Pizza za pár minut s rajčatovou omáčkou

Jak asi víte již delší dobu spolupracuji s Gran Moravia , jejich sýr používám skoro do všech  receptů, je vynikající a navíc se vyrábí u nás, takže pro mě hned dvě plus a nyní mám díky paní Věře možnost ochutnat i jejich jiné produkty, které prodávají v síty La Formaggeria. Naposled jsem Vám představila čerstvé sýry, které pro mě byly novinkou a nyní tedy ,hlavně čerstvá neochucená varianta, stálicí našich grilování.

Ale dnes si ukážeme něco, co nám dost usnadní práci pokud nestíháme a přesto chceme dobrou domácí pizzu. Já pracuji na hlavní úvazek a to samé můj přítel a někdy se doma sejdeme až po sedmé hodině, a ani jeden z nás si, ale nechce kupovat hotovky nebo si objednávat nekvalitní jídlo ( nebydlíme zrovna v centru takže dovážky domů jsou tu dost mizerné kvality ) a přesto máme chuť na dobrou teplou večeři. Milujeme pizzu a to snad jakoukoliv, tedy jen ne ty hnusné mražené co se dají sehnat v supermarketu, to je opravdu otřesné! Ale jak to udělat ,když domácí těsto na pizzu je sice lehké ,ale musí dobře vykynout? Myslela, jsem , že to vyřešit nejde,ale paní Věra mi poslala na ochutnání něco co mě přesvědčilo o opaku :)))


Poslala mi jejich předpřipravené, vyválené těsto na pizzu. Uznávám koukala jsem na to dost skepticky, v balení najdete 4 ks většího těsta na pizzu pěkně vyválené do kulatého tvaru, které stačí už jen potřít omáčkou a poskládat na něj ty správné suroviny. Poté už jen upéct v dokonale rozpálené troubě minimálně na 230°C - 250°C. Naše trouba má max. 230°C a to bohatě stačilo. Řekli jsme si s přítelem no co, při nejhorším to bude trochu lepší varianta té mražené. Takže jsem se rozhodla použít k ní rovnou přiloženou omáčku ve skle. Většinou si dělám omáčku z konzervy sekaných rajčátek , kterou následně dochutím, vařím atd. takže opět to zabere trochu více času. Tahle je již hotová, jedná se jemné rajčatové pyré se solí a bazalkou. Složení je pěkné, zde nemám nic proti. Omáčka je velmi chuťově neutrální, bazalka je cítit málo a přesolená také není Takže ideální základ,který jsem si chuťově vyladila přidáním - čerstvé bazalky, oregana, pepře. Balení na obrázku vystačí minimálně na 4 pizzy ,ale spíše na 6 ks.  Takto ochucená omáčka nemá chybu a odpadá čekání na zchladnutí, prostě rovnou namažete na těsto.




Nyní jsem udělala dvě varianty , jednu šunka + slanina + chilli + oregano + mozzarella a druhou pro mě šunka + mozzarella + bazalka. Takto nachystané pizzy jsem dala do trouby a pekla kolem deseti minut, prostě dozlatova. A musím uznat už napohled bylo těsto krásně zlatavé a křupavé a po ochutnání mě výsledek ohromil!! Opravdu výborná chuť, která ani trochu nepřipomínala mražený paskvil. Moc nám chutnala, je to skvělý nápad ,když nestíháte dělat domácí těsto. Chuťově moc povedené, nemám pocit, že bych měla mít jakékoliv výčitky , že občas koupím kupované hotové těsto na pizzu, tohle je totiž moc dobré. Takže já jsem rozhodně našla další dobrotu,kterou si budu kupovat. Hodnocení těsta je tedy 10/10 a omáčky 8/10, ta by mohla být lépe ochucená,ale zase je možná výhoda její neutrální chuť jelikož pak si ji můžete upravit čistě podle sebe.



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Sýry Gran Moravia zbožňuji, mňam až ti tu spolupráci úplně závidím.. :D Ale to předpřipravené těsto vypadá zajímavě, tak nakonec to nebylo zase tak nic strašného, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo, hned bych si dala, kdepak se to dá sehnat? :O

    OdpovědětVymazat
  3. Toto cesto milujeme, väčšinou 2 ks zjeme hneď a ďalšie 2 idú do mrazáku, prípadne šupnem celý balík do mrazáku "na horšie časy" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dominika - no to tedy nebylo, už jsem si ho koupila znovu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anna - v prodejnách La Formaggeria , například na Václavském náměstí

    OdpovědětVymazat
  6. Margaretka - no to si piš , že já ted budu taky syslit zásobu :) bylo fakt moc a moc dobré

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky