Risottto se žampiony a sušenými rajčaty
Tohle je moje zamilovaná verze rizota, je chuťově bohaté a absolutně vynikající, pečené žampiony, krémové rizoto a sladká sušená rajčátka, to je prostě vynikající jídlo.
Ingredience pro dvě osoby:
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme sušená rajčata a dvě minuty osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř vyvařit. Poté postupně přidávejte vývar po naběračkách a rýži často míchejte. Vždycky, když se vývar už už vstřebá, přidejte čerstvou dávku. Pokračujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
Mezitím si na másle opečeme nakrájené žampiony pěkně dozlatova. Dobře je osolíme a trochu víc opepříme ať jsou pěkně pikantní. Část vmícháme do rizota a část si necháme na "posypání".
Jakmile máme ráži měkkou, ztlumíme plamen, vmícháme sýr, bazalku a kousek másla. Ihned vypneme a dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Ingredience pro dvě osoby:
- 300 g hnědých žampionů
- 140 g rýže na risotto
- cca 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého suchého vína
- ccca 40-50 g nastrouhaného parmazánu
- 1 malá cibule ( na jemno nakrájená )
- menší hrst sušených rajčátek, nasekaná na menší kousky
- 2 lžíce másla + máslo na opečení žampionů
- troška olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme sušená rajčata a dvě minuty osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř vyvařit. Poté postupně přidávejte vývar po naběračkách a rýži často míchejte. Vždycky, když se vývar už už vstřebá, přidejte čerstvou dávku. Pokračujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
Mezitím si na másle opečeme nakrájené žampiony pěkně dozlatova. Dobře je osolíme a trochu víc opepříme ať jsou pěkně pikantní. Část vmícháme do rizota a část si necháme na "posypání".
Jakmile máme ráži měkkou, ztlumíme plamen, vmícháme sýr, bazalku a kousek másla. Ihned vypneme a dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)