Tuňákovo-fazolová bruschetta
Tenhle recept jsem našla doslova nedávno na Apetitonline a zaujal mě svou rychlou přípravou a tím, že už jsem opravdu nevěděla co v tom vedru vymyslet za zdravou a zajímavou večeři. A tohle to splnilo na jedničku, přítel sice krčil nos co to je za mišmaš ,ale když ochutnal byl nadšený stejně jako já..takže všemi deseti doporučuji :)
Ingredience pro 2-4 osoby ( podle toho zda jde o předkrm nebo večeři ):
Nejprve si nakrájíme pečivo, opečeme ho v topinkovači nebo v troubě pod grilem. Můžeme pak pokapat lehce olivovým oleje a potřít česnekem, ale pouze z jedné strany, jinak česnek přehluší jemnou chuť pomazánky. Já olej na pečivu vynechala, jelikož jsem použila tuňák v olivovém oleji, pokud bude tuňák ve vlastní šťávě doporučuji nejen olej na pečivo,ale i trochu do směsi.
Do mísy dáme scezené fazole, tuňák, trochu sole, pepř, petrželku a vše vidličkou mírně rozmačkáme a spojíme v jednotnou směs. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ještě solí a pepřem. Výslednou směs klademe na opečené krajíčky, ozdobíme cibulí a rajčátky. A ihned podáváme.
Dobrou chuť
Ingredience pro 2-4 osoby ( podle toho zda jde o předkrm nebo večeři ):
- Světlé pečivo nakrájené na plátky ( ideálně bagetka , já měla italský bílý chléb )
- 400 g konzervovaných bílých fazolí
- 150 g tuňáka v konzervě ( buď ve vlastní šťávě nebo olivovém oleji )
- Nahrubo posekaná čerstvá petržel, asi hrst
- cherry rajčata k podávání
- pepř
- česnek
- sůl
- 1 malá červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky
- citronová šťáva
Nejprve si nakrájíme pečivo, opečeme ho v topinkovači nebo v troubě pod grilem. Můžeme pak pokapat lehce olivovým oleje a potřít česnekem, ale pouze z jedné strany, jinak česnek přehluší jemnou chuť pomazánky. Já olej na pečivu vynechala, jelikož jsem použila tuňák v olivovém oleji, pokud bude tuňák ve vlastní šťávě doporučuji nejen olej na pečivo,ale i trochu do směsi.
trocha provozního bordelu :) |
Dobrou chuť
A co dodat, snad jen dobrou chuť, bruschetta má stále zelenou, hlavně v těchto horkých dnech, lehká a příjemná večeře či předkrm, brava! :))
OdpovědětVymazat:) Ale stejně je klasická rajčatová nej...bruschetta je jednoduchost sama.
VymazatJanka, robíš chúťky....a krásne fotky :-)
OdpovědětVymazatZajímává směs, za sebe můžu říct, že bruschetty nejradši vlastně jakékoliv, musely být moc dobré :) Vlastně tak trochu proteinová bomba v podobě fazolí a tuňáka - pro mě po cvičení ideální :)
OdpovědětVymazatTo je pravda, proteinová bomba:)
Vymazat