Tagliatelle s pistáciemi a pancettou
Tohle využití pistáciových oříšků je pro mě tak trochu novinkou, ale recept mě natolik zaujal, že jsem ho nemohla nezkusit :) A vyplatilo se, recept je skvělý a oříšky jsou na něm takovou dokonalou tečkou.
Ingredience pro 2 osoby:
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody dle návodu. Mezitím si nasucho opražíme nahrubo posekané oříšky a v jiné pánvi na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile bude slanina hotová, přihodíme k ní oříšky, uvařené těstoviny a ricottu smíchanou s parmazánem a pepřem. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny díky ricottě rychle chladnou. I když na pohled až tak lákavě možná nevypadají , po ochutnání změníte názor. Chuť opečené kvalitní slaniny, lehkost ricotty a k tomu křupavé pistácie...
Dobrou chuť
Ingredience pro 2 osoby:
- 100 g pancetty
- Hrst nesolených pistáciových oříšků
- 100 g těstovin v suchém stavu na osobu ( pro velké hladovce 150g )
- 100 g ricotty
- olivový olej
- pepř
- hrst strouhaného parmazánu
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody dle návodu. Mezitím si nasucho opražíme nahrubo posekané oříšky a v jiné pánvi na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile bude slanina hotová, přihodíme k ní oříšky, uvařené těstoviny a ricottu smíchanou s parmazánem a pepřem. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny díky ricottě rychle chladnou. I když na pohled až tak lákavě možná nevypadají , po ochutnání změníte názor. Chuť opečené kvalitní slaniny, lehkost ricotty a k tomu křupavé pistácie...
Dobrou chuť
Robila som už cestoviny s pancettou/prosciuttom alebo klasickou slaninou s orechami (väčšinou používam pekanové, lebo na vlašské som alergická) alebo mandľami, ale pistácie som neskúšala, vďaka za tip :)
OdpovědětVymazatNení za co :)
VymazatVyzerá to výborne!
OdpovědětVymazatKde kupuješ nesolené pistácie? Pro mě je nadlidský úkol je sehnat!
OdpovědětVymazatNo nadlidský výkon to je, ale naštěstí je pokaždé mají v Diana svět oříšků - Praha.
VymazatNo to je nádhera :) stačí si to představit... mám teď v létě na těstoviny chuť skoro pořád :)) Kdyby někdo nevěděl, kde nesolené pistácie, minule jsem je skoro omylem zahlédla ve zdravé výživě, takže tam by se taky daly zkusit sehnat :)
OdpovědětVymazatJá mám taky na těstoviny poslední dobou větší chuť než obvykle :)
VymazatBarva a chuť pistácie má přeci jen své kouzlo a tak trochu voní dálným jihem...:-)
OdpovědětVymazat:)
VymazatHmm, pistácie já ráda, zkusit bych mohla, díky:-))
OdpovědětVymazatAjka
:)
Vymazat