Tagliatelle s pistáciemi a pancettou

Tohle využití pistáciových oříšků je pro mě tak trochu novinkou, ale recept mě natolik zaujal, že jsem ho nemohla nezkusit :)  A vyplatilo se, recept je skvělý a oříšky jsou na něm takovou dokonalou tečkou.




Ingredience pro 2 osoby:
  • 100 g pancetty
  • Hrst nesolených pistáciových oříšků
  • 100 g těstovin v suchém stavu na osobu ( pro velké hladovce 150g )
  • 100 g ricotty
  • olivový olej
  • pepř
  • hrst strouhaného parmazánu

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody dle návodu. Mezitím si nasucho opražíme nahrubo posekané oříšky a v jiné pánvi na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile bude slanina hotová, přihodíme k ní oříšky, uvařené těstoviny a ricottu smíchanou s parmazánem a pepřem. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny díky ricottě rychle chladnou.  I když na pohled až tak lákavě možná nevypadají , po ochutnání změníte názor. Chuť opečené kvalitní slaniny, lehkost ricotty a k tomu křupavé pistácie...

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Robila som už cestoviny s pancettou/prosciuttom alebo klasickou slaninou s orechami (väčšinou používam pekanové, lebo na vlašské som alergická) alebo mandľami, ale pistácie som neskúšala, vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kde kupuješ nesolené pistácie? Pro mě je nadlidský úkol je sehnat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nadlidský výkon to je, ale naštěstí je pokaždé mají v Diana svět oříšků - Praha.

      Vymazat
  3. No to je nádhera :) stačí si to představit... mám teď v létě na těstoviny chuť skoro pořád :)) Kdyby někdo nevěděl, kde nesolené pistácie, minule jsem je skoro omylem zahlédla ve zdravé výživě, takže tam by se taky daly zkusit sehnat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky na těstoviny poslední dobou větší chuť než obvykle :)

      Vymazat
  4. Barva a chuť pistácie má přeci jen své kouzlo a tak trochu voní dálným jihem...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, pistácie já ráda, zkusit bych mohla, díky:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky