Fish and Chips

No dlouho tady nebyl recept na pořádnou šmakuládu :) Tučnou, nezdravou a přesto zajímavou..No přiznám se , že Fish and Chips není moje nejoblíbenější jídlo,možná ani né oblíbené,ale jednou za čas na něj prostě dostanu chuť, stává se to sice jednou za rok,ale když musíš tak musíš :)


Tentokrát jsem chtěla maličkou změnu oproti klasické obalované rybě , takže jsme zvolila recept Dity P. a navíc tresku vyměnila za štiku. A samozřejmě nesmí chybět ani domácí hranolky tentokrát ochucené chilli olejem. Takže jdeme na to.

Ingredience na 4 porce:
  • chilli olej na hranolky ( klidně i obyč.olivový olej a pak posypat sušenou chilli papričkou , já měla svůj naložený olivový olej s chilli )
  • sůl
  • pepř
  • brambory, počet nechám čiště na Vašem apetitu :)
  • 4 ks filetů štiky, bez kostí samozřejmě, to zda mraženou nebo chlazenou nechám na Vás, myslete jen na to, že v této smažené úpravě chuť ryby až tak úplně prim nehraje
  • 125g hladké mouky
  • 250 ml světlého piva
  • 2 bílky
  • kukuřičný škrob na obalení
  • tatarka
  • olej na smažení
  • plátyk citronu na závěrečné pokapání
Nejprve si oloupeme a nakrájíme brambory na hranolky, nedělejte si hlavu s tím, že nebudou jako mražené krásně stejné, dyť o to nejde, rustikální domácí hranolky jsou stejně nejhezčí :) Troubu předehřejeme na horkovzduch 220°C ( ke konci dáme jen na minutku či dvě na vysoký výkon na gril ať hranolky pořádně chytnou barvu ). Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na ně hranolky a pokapeme ochuceným olejem,ale jen tak 1 lžíci, víc ne! Promícháme, opět rozprostřeme a dáme do trouby. Trvá to asi 20 minut.


Filety si naporcujeme na menší kousky a nachystáme si těstíčko.  Smícháme mouku s lžičkou soli ,trochu pepře a přilijeme pivo, vznikne nám tak husté těstíčko. To trochu naředíme bílky vyšlehanými do tuha. Když už máme hranolky téměř hotové začneme chystat rybu. Filety si nejprve obalíme v kukuřičním škrobu a poté namočíme v těstíčku a hned smažíme v dobře rozpáleném oleji. Osmaženou rybu odkládáme na talíř vyložený jednorázovou utěrkou, aby trochu odsála přebytečný tuk. Mezitím si vyndáme hranolky, dáme do mísy a dobře osolíme. Pak už jen pěkně servírujeme a podáváme dokud je ještě ryba teplá s plátky citronu na dochucení.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. A to tedy bych si dala hned! Stačily by mně jen Fish :-), ale hodně!

    OdpovědětVymazat
  2. Já také a všechno fish a chips a hlavně tatarku ...:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. zrovna včera jsme byli s přítelem na rybě a řikala jsem si, že bych taky měla už zkusit fish and chips podle Dity:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň máte malou recenzi , že to podle recepty jde dobře a s úspěchem :)

      Vymazat
  4. Chystám se na ně... :) Zrovna dnes mi kamarádka nad jejich fotkou slintala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať přijdou k chuti :) A holky pořádně se přepucněte :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky