Špagety s tuňákem

Máte také nějaké samotářky zamilované jídlo? Takové to ,které si uvaříte pokud jste doma sami protože Váš partner/manžel/milenec :) ho zrovna nemusí ? Já takové mám a musí splňovat tyto kritéria - zdravé, rychlé a snadné, protože co si budeme nalhávat ,komu se chce vyvářet hodiny a hodiny pro jednu osobu, tedy sám pro sebe? Mě tedy ne a proto je mé samotářské jídlo rychlé a přesto naprosto skvělé špagety s tuňákem, rajčaty a dobrým sýrem. A abych nezapomněla samozřejmě i se sušenými rajčátky.


Ingredience pro jednu osobu:
  • 1x 80g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • sůl
  • 100-130 g sušených těstovin, ideálně špagety
  • pepř
  • cherry rajčátka, asi 5ks
  • 2-3 větší sušená rajčátka v oleji
  • sýr Gran Moravia ,ale hodí se i pecorino , ano můj další zamilovaný druh sýra
  • čerstvá bazalka
Oba druhy rajčat nakrájíme na menší kousky a to samé uděláme s bazalkou. Nyní si dáme vařit vodu na těstoviny a pořádně jí osolíme.  Jakmile se voda vaří ,vhodíme špagety a mezitím si na pánvi  prohřejeme sušená rajčátka, pak přidáme tuňáka a cherry rajčata, jakmile cherry změknou vhodíme jen na minutku bazalku , osolíme a opepříme. Vhodíme uvařené špagety , promícháme a servírujeme s trochou sýra. Výborné jídlo, je opravdu dokonalé a taaaak rychlé :)


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Jani, tak to je mé oblíbené, super dobré :-) Já přidáváme ještě trochu rajčatové omáčky a pár oliv, měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano další variantou jsou u mě také černé olivy :) ale doma zrovna nebyly :)))

      Vymazat
  2. Ideální - rychlé a výborné. Máš tam všechno, co mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nechápu jak tuhle kombinaci přítel nemůže mít rád :) ALe každý potřebuje jídlo jen pro sebe , samotářské špagety :)

      Vymazat
  3. Jani, tak to je přesně pojmenovaná kategorie! Já v takových dnech volím jako základ omáčky taky tuňáka, ale radši v oleji, kalorie nepočítám. Vyklopím ho ze škatule na dozlatova opečený česnek, ke kterému jsem přidala ančovičku. Následuje tuňák, rajčata z plechovky a pár kaparů nebo černých oliv. Je to moje zamilované jídlo a klidně ho můžu mít každý týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já chci teď trochu zhubnout tak potřebuji jíst o fous zdravěji a maličko dietněji..to je prokletí food blogerů a celkově milovníků jídla..ty kila se plíží dooost nepozorovaně :D A najednou šup a oblíbené džíny nejdou dopnout :D

      Vymazat
  4. Moje samotářské jídlo je dušená mrkev, tu u nás doma jím fakt jenom já :D http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu už jsem neměla ani nepamatuji, v jídelně jsem ji nesnášela :D Ale určitě musím někdy udělat doma abych si ho připravila ttak, že mi prostě bude chutnat

      Vymazat
  5. miluju tunáka spolu s těstovinami, zítra nb pozítří publikuju moji verzi oblíbených těstovin s tunákem a pošlu ti jej a třeba ho také vyzkoušíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak se budu moc těšit :) Tuňák je jedna z nejoblíbenějších ryb takže receptů na něj není nikdy dost

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky