Lívance s mascarpone a borůvkovou omáčkou

Tyhle neskutečně dobré a vláčné lívance mám z blogu Angie bakes, na který jsem nedávno narazila a je tu spousta skvělých sladkých receptů :) Angie je zde sice kombinuje s čokoládou,ale já se rozhodla využít jednu z posledních várek zamrazených borůvek a udělat vanilkovo-borůvkovou omáčkou. Lívanečky díky mascarpone dostanou mnohem jemnější a tvarohovější chuť a borůvková omáčka ochucená vanilkou zase postoupí o level výš :) Naprosto skvělá snídaně na neděli, co vy na to? My jí posnídali dnes a moc jsme si pochutnali, skvělý začátek dne.



Ingredience pro 4-5 osob ( pokud máte lívanečník na ty opravdu maličké, budete jich mít z tohohle množství obří kopu ) :

  • 200 g mascarpone
  • 40 g bílého pískového cukru
  • špetka kypřicího prášku
  • 280 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 3 vejce
Nejprv si v míse ušleháme do pěny vajíčka s cukrem, potom zašleháme mascarpone tak ,aby ve směsi nebyly hrudky. Poté zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem a postupně přiléváme mléko, když ho přiléváme postupně nebudeme mít hrudkovité těsto,ale krásně hladké. Pokud je těsto moc husté stačí maličko naředit mlékem. 


Teď už jdeme na samotné opékání jednotlivých lívanečků na pánvi, pod první lívanec si dáme kousíček másla nebo kokosového tuku, s kterým vymastíme celou plochu. Pod další pokud máte nepřilnavou pánev již tuk nedáváme. Takhle postupně z obou stran opečeme všechny lívanečky. 

Nyní si nachystáme omáčku, kterou máme hotovou cca za pět deset minut. 

Ingredience na omáčku:
  • 300 g borůvek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1-2 lžíce cukru ( podle naší chuti )
  • 3-5 lžičky vanilkového pudingu
Nejprve si dáme do kastrůlku borůvky a všechen cukr, zahříváme, pokud máme mražené tak ty si sami pustí hodně vody, kdybychom měli čerstvé tak musíme přilít trochu vody sami. Necháme povařit dokud směs nebublá, poté opatrně vmícháme puding, ideální je přidávat ho po lžičkách a vždy chvilinku počkat, lepší dělat omáčku o něco déle než tam dát rovnou vše a mít místo omáčky tuhý puding :) Poté už jen servírujeme lívanečky na sebe polité teplou omáčkou. 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Vyzkouším ;) Lívance, vafle, palačinky mám moc ráda, ale je fakt, že to nechávám vždycky na víkend, aby na to bylo dost času :)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky můžu pořád, jen mi trvá než přemůžu lenost :)))) bohužel do postele je nosím já příteli ne naopak :D

      Vymazat
    2. Tak to je u nás úplně stejný :)) Manžel mi málokdy udělá snídani :))

      Vymazat
  2. Uaa, poslintala jsem si mobil. Už vím, co budu zítra ráno snídat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani tak s mascarpone určitě vyzkouším jsou super lákavé :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky