Kakaové crinkles aneb návykové cukroví
Crinkles asi není cukroví,které zná každý a hlavně není rozhodně jen receptem na svátky a Vánoce,ale hodí se kdykoliv když čekáte návštěvu nebo doma milujete čokoládovou chuť. Já je letos vyzkoušela poprvé a překvapila mě jejich absolutní jednoduchost, jemnost a úžasná čokoládová chuť. Od té doby jsme je doma dělaly již dvakrát , na Silvestra pro přátele a pak na narozeniny kamaráda :) A vždy měly neuvěřitelný úspěch.
Určitě se nevyplatí dělat je nějak extra do zásoby, jelikož nejlepší chuť si uchovávají maximálně dva týdny, to jsou měkké, vláčné a jen se rozplývají na jazyku, poté již začínají tvrdnout a není to ono. Na recept potřebujete jen pár surovin a o to musí být kvalitnější, dvě nejdůležitější suroviny jsou tedy velmi kvalitní kakao a dobré máslo, já kupuji buď farmářské nebo od Gran Moravia, to je totiž vždy dostupné v síti jejich obchodů La Formageria.
Určitě se nevyplatí dělat je nějak extra do zásoby, jelikož nejlepší chuť si uchovávají maximálně dva týdny, to jsou měkké, vláčné a jen se rozplývají na jazyku, poté již začínají tvrdnout a není to ono. Na recept potřebujete jen pár surovin a o to musí být kvalitnější, dvě nejdůležitější suroviny jsou tedy velmi kvalitní kakao a dobré máslo, já kupuji buď farmářské nebo od Gran Moravia, to je totiž vždy dostupné v síti jejich obchodů La Formageria.
Ingredience na cca 30 ks menších crinkles:
- 65 g kakao
- 200 g krupicového cukru ( pokud chcete méně sladké s karamelovým nádechem můžete použít i třtinový cukr )
- 55 g másla, změklého
- 2 rozšlehaná vejce
- 1 lžička mandlového extraktu
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- moučkový cukr na obalení
Nejprve utřeme máslo s cukrem a poté postupně přidáme všechny suroviny, vypracujeme lepivé těstíčko, které dáme odležet do lednice na dvě hodinky. Troubu předehřejeme na 175°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
Z těsta tvarujeme menší kuličky,které ihned obalujeme poctivě ze všech stran v moučkovém cukru, poté dáme péct na deset minut, čas je tu opravdu potřeba dodržovat aby uvnitř zůstaly krásně měkoučké!! Poté jen necháme vychladnout a kocháme se jejich krásným rozpraskaným vzhledem :)
Dobrou chuť
Musím je už taky zkusit ;)
OdpovědětVymazatTaky mi to pěkně dlouho trvalo než jsem se do nich pustila,ale stojí to za to :)
VymazatTyhle sušenky jsem si našla v Apetitu, kde byla v receptu cuketa a zkoušela jsem je udělat - PARÁDA!! Fakt super a díky cuketě mi připadalo, že jsou přece děsně zdravé :D Tu tunu cukru jsem dělala, že nevidím :DD
OdpovědětVymazatA.
S cuketou jo? Hmm to zní hodně zajímavě
Vymazat