Chilli con carne se sušenými rajčaty

Neznám snad nikoho kdo by nemiloval tohle vynikající jídlo s výraznou chutí chilli papriček, fazolí a sladkých rajčat. U nás je to velmi oblíbená dobrota, které vždy navaříme co největší množství a o obědy do práce je postaráno. Navíc u tohohle pokrmu platí, že po uležení je ještě lepší :) Dá se podávat s pečivem, tortillou, rýží a ještě ozdobené zakysanou smetanou pro zjemnění. My dáváme přednost pečivu. Dnešní recept je od toho tradičního odlišný díky použití sušených rajčat, která nejsou obvyklou surovinou,ale máme vyzkoušeno a mohu jen a jen doporučit. Jedná se o změnu drobnou,ale přesto znatelnou, pokrm je o trochu sladší a výraznější.


Ingredience pro 4 osoby:

  • pečivo k podávání 
  • 400 g dobrého mletého hovězího
  • 1 červená cibule, nasekaná na jemno
  • 1-2 červené chilli papričky, dle chuti buď bez semínek, tak jsou méně pálivé nebo s nimi, takže záleží jen na vás jak páliví jídlo snesete
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 4-5 sušených rajčat naložených v oleji
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • sušená majoránka
  • 1 lžička drceného  římského kmínu
  • 1-1,5 červené papriky, bez semínek a nakrájená na drobné kostičky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžička uzené sladké papriky
  • zakysaná smetana k podávání
Nejprve si na pánvi s trochou olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme mleté maso a nakrájenou papriku, vše hezky opečeme ze všech stran. Přidáme česnek,nakrájenou chilli papričku, římský kmín a sušená rajčata. Vše za stálého míchání necháme asi tři minuty osmahnout. Zalijeme konzervou rajčátek, osolíme, přidáme obě mleté papriky a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do zhoustnutí omáčky. Občas samozřejmě promícháme, zvlášť ke konci,když je omáčka hustší musíme míchat častěji ,aby se nám nepřichytila.


Když je omáčka dostatečně hustá je načase přidat fazole, ty necháme prohřát necelých pět minut, poté už jen dochutíme solí, pepřem, paprikou apod.Na závěr vmícháme majoránku. Servírujeme s pečivem a zakysanou smetanou. 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Vypadá to na báječný recept. Prosím, jaké fazole a kolik jich používáte. Nejsou totiž uvedeny v seznamu ingrediencí. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napraveno, díky za upozornění. Používají se červené fazole bez příchuti, takže jen obyčejné. :)

      Vymazat
  2. Určitě výborné, uchvátí mě i ta krásně červená barva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo i díky sušeným rajčátkům a tomu , že se omáčka nechá hodně zhoustnout vynikne krásná barva rajčat.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky