Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou
Pokud máte rádi tofu ,tak tyhle opečené tofu trojhránky s ořechy ochucené medvědím česnek a brusinkovou omáčkou s pomerančem Vám na rtech vykouzlí úsměv. Kombinace chutí je opravdu znamenitá a s pečivem se jedná o jednoduchou ,ale výbornou večeři.
Ingredience pro dvě osoby:
Ingredience pro dvě osoby:
- směs ořechů a semínek v poměru jaký Vám vyhovuje - dýňová semínka, vlašské ořechy, lískové ořechy, slunečnicová semínka, kešu ořechy ( množství jsou dvě menší hrsti )
- 1 stroužek česneku, prolisovaný nebo medvědí česnek, ten jsem zvolila já a chuť byla znamenitá
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
- brusinkový kompot, já osobně doporučuji z Dm drogeriie značku Alnatura, jsou podle mě nejlepší
- čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
- cca 400g tofu ( což jsou většinou dvě tofu ) , ideálně oříškové, také prodává Alnatura nebo uzené, tak bude mít celé jídlo výraznější chuť
- hladká mouka
- strouhanka
- ořechový olej - mandlový, z lískových ořechů nebo z vlašských ořechů
- olej na smažení
Nejprve si připravíme brusinkovou omáčkou, a to velmi jednoduše, brusinkový kompot cca 100g naředíme trochou pomerančové šťávy a lehounce osolíme a opepříme. Ale opravdu jen lehce,výsledná omáčka má být sladká s lehkým tónem kyselosti pomeranče a má být trošinku pikantní díky pepři.
A teď na ořechovou směs, všechny ořechy nasucho opražíme cca tři minuty na pánvi, tak se krásně rozvoní. Poté přendáme spolu s česnekem nebo nasekaným medvědím česnekem ( stačí jedna lžička ) do mixéru a umixujeme na hrubší ořechovou drť :) Tu lehce naředíme vybraným ořechovým olejem, jen tak aby byla směs trošinku tekutější, cca 1-2 lžíce oleje. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvou nasekanou petrželkou. Pokud máte domácí česnek dejte jen půlku, jinak přebije chuť oříšků.
A jdeme na to hlavní, na tofu. To si nakrájíme na plátky silné max jeden centimetr a ty ještě překrojíme tak, aby nám vznikly trojhránky. Nyní si nachystáme těstíčko na obalování - 8 lžic studené vody + 4 lžíe hladké mouky + sůl +pepř - nyní by nám mělo vzniknout lepkavé těstíčko, pokud je moc husté můžeme přidat lžíci vody. V tomto těstíčku obalujeme tofu a poté ještě ve strouhance. Ihned smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Trvá to cca 6minut. Pak už jen podáváme s opečeným pečivem , brusinkovou omáčkou a ořechy. A zaručuji Vám, že až si opečené tofu namočíte do brusinek a navrch dáte ořechovou směs , tak v puse zažijete chuťový festival :)
Dobrou chuť
vypada to vyborne!
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, díky
OdpovědětVymazat