Plněné bagely se sýrem a krůtím masem

Tyhle plněné bagely si doslova zamilujte, jsou vynikající, rychle hotové a jen se po nich doma zapráší. Samotné bagely si můžete upéct doma,ale tak z tohoto receptu nebude už tak rychlá dobrota nebo je můžete koupit, já volila druhou variantu, nebyl čas ztrácet čas a navíc v obchodech Marks and Spencer mají vynikající bagely, nikdy nezklamaly, mají je vždy a za pár korun. Do budoucna určitě přibude recept i na ty domácí,ale upřímně kdo z nás má čas péct je po příchodu z práce?


Další důležitou surovinou je sýr Gorgonzola,kterou jsem na ochutnání dostala z prodejen La Formaggeria. Nevězte hlavu pokud nemáte sýry typu Gorgonzola rádi, kupte v těchto prodejnách kvalitní mozzarellu - vyzkoušeny máme oba způsoby a oba jsou moc dobré. S Gorgonzolou je celé jídlo zajímavější a výraznější, s mozzarellou zase jemné. Takže záleží jen na Vás čemu dáváte přednost. Ingredience budou psány opět jako výčet surovin, množství si upravte podle potřeby.




Ingredience:

  • 4 bagely
  • 2 plátky krůtího nebo kuřecího masa
  • sůl
  • citronový pepř ( nebo klasiku plus nastrouhanou kůru z poloviny citronu )
  • olivový olej
  • polníček
  • kousek sýru Gorgonzola ( nebo cca jedna mozzarella )
  • trocha nastrouhané Gran Moravia ( může být ii jiný sýr tohoto typu )
  • brusinky , já mohu za sebe velmi doporučit značku Alnatura, jsou nejlepší
  • vlašské ořechy ( ty vynecháme pokud použijeme mozzarellu )
  • pesto ( já použila domácí z mrkvové natě recept zde,ale můžete použít kupované bazalkové nebo petrželkové )

Nejprve si nakrájíme krůtí maso na nudličky, ochutíme trochou oleje, solí, pepřem a citronovou kůrou. Nyní maso ze všech stran dobře opečeme na pánvi. Bagely rozkrojíme na půl, spodní stranu pomažeme pestem a vrchní troškou brusinek. Na spodní stranu poklademe maso, na něj dáme kousky gorgonzoly nebo mozzarelly ( klidně zkuste i kombinaci, je to jen na vás ) , posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a takto dáme do trouby pod gril na pár minut aby sýr trochu povolil, stačí jen minutka nebo dvě, u gorgonzoly klidně tento krok vynechte. 


Hned jakmile sýr začne povolovat vyndáme bagely z trouby, posypeme kousky ořechů ( opět vynecháme u mozzarelly ) , přidáme polníček a přiklopíme vrchní částí bagelu. 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky