Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Tohle jídlo jsme zkoušeli nedávno a ohromně mě překvapilo svou báječnou chutí!! Skvělé a jedno z nejlepších letních jídel,které jsme zatím letos vyzkoušeli, je opět jak už je u mě zvykem hodně jednoduché a může sloužit samotné jen s pečivem jako lehká večeře a se sklenkou bílého vína , je to tedy absolutní hit nebo jako příloha k masu.


Ingredience pro 2-4 osoby , záleží zda jako hlavní chod či jako příloha:

  • 1 středně velký lilek
  • 2 středně velké cukety
  • cca 5-6 rajčat, čím zralejší tím chutnější jídlo bude
  • cca 6 ks brambor
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 žluté cibule
  • cca 10 lžic silného zeleninového vývaru
  • měkký kozí sýr,celé jedno balení, takový ten váleček nebo klidně použijte jiný druh kozího sýra
  • 2-3 stroužky česneku prolisované
  • čerstvý tymián
Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a zapékací misky lehounce vytřeme olivovým olejem. Všechnu zeleninu si nakrájíme na tenčí kolečka a na střídačku poskládáme do zapékací mísy. Zakapeme vývarem smíchaným s česnekem, osolíme, opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Pokapeme celé ještě trochou olivového oleje  a dáme zapéct dokud nebude zelenina měkká a okraj lehounce zlatavé, může to trvat cca 45-60 minut, poté vytáhneme z trouby a posypeme kozím sýrem. Vrátíme zpět a zapékáme dozlatova. 


Jakmile je vše hotové , necháme lehce vychladnout a podáváme s pečivem. Na dně mističek bude lehce šťáva ze zeleniny a vývaru,takže rozhodně se nestyďte pečivo použít na vytření této dobroty :)

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Nádherný recept, pro moje chuťové buňky. Pro jistotu pošlu odkaz kamarádce, která jistě taky neodolá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No mňam, Jani, to bych si teď dala! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dominika - je to vynikající :) Určitě vyzkoušej

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky