Zapékaná brokolice se sýrem
Další skvělý recept ,který zahřeje a je ideální do těchto chladných dní. Navíc je velmi snadný na přípravu a může fungovat buď takto samostatně jako večeře nebo jako příloh k steakům či pečenému masíčku. Tento skvělý a snadný recept jsem nemohla nevyzkoušet aneb když jsem ho zahlédla na webu Čarujeme bylo jasné, že ho prostě musím vyzkoušet.
Ingredience pro 4 osoby:
V pánvičce nasucho opečeme slaninu pěkně dokřupava a spolu s brokolicí rozdělíme do zapékacích misek. Dohromady smícháme všechny ostatní suroviny ( mléko, zakysanku, sýry,pepř, sůl, vajíčka, mléko, mouku ) a zalijeme tím rovnoměrně brokolici se slaninou. Nahoru ještě můžeme nastrouhat trochu sýra. A vše dáme do trouby zapéct pěkně dozlatova, cca půl hodinky.
Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. Lze samozřejmě i varianta pro vegetariány bez slaniny.
Dobrou chuť
Ingredience pro 4 osoby:
- 1 větší hlavička brokolice, rozebraná na malé růžičky
- sůl
- pepř
- cca 150 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 50 g parmazánu
- 100 g mléčného málo výrazného sýra dle vašeho výběru, já použila mléčný druh čedaru
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 2 lžíce zakysané smetany, ideálně hodně tučné
- 2 lžíce hladké mouky
V pánvičce nasucho opečeme slaninu pěkně dokřupava a spolu s brokolicí rozdělíme do zapékacích misek. Dohromady smícháme všechny ostatní suroviny ( mléko, zakysanku, sýry,pepř, sůl, vajíčka, mléko, mouku ) a zalijeme tím rovnoměrně brokolici se slaninou. Nahoru ještě můžeme nastrouhat trochu sýra. A vše dáme do trouby zapéct pěkně dozlatova, cca půl hodinky.
Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. Lze samozřejmě i varianta pro vegetariány bez slaniny.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)