Pomazánka ala Caprese

Klasický salát Caprese je pro mě na léto synonymem sluníčka, lehké a přesto vynikající večeře u sklenky vína na prosluněné terase...hmmm už se tak těším na léto. A díky výzvě Lučiny o zajímavou pomazánku jsem si kousek léta v trochu jiné podobě nachystala už nyní. Recept je skvělou a víc krémovou variantou na tento oblíbený salát, chutná fantasticky a vypadá ještě lépe.


Suroviny pro dvě osoby na večeři nebo pro víc lidí jako předkrm:

  • cca 100 g mozzarelly, nakrájené na malé kostičky
  • rajčata , ideálně experimentujte s různými druhy
  • čerstvá bazalka
  • balsamiko redukce
  • 100 g neochucené Lučiny
  • pepř
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • světlé pečivo dle vaší chuti



Nejprve si nakrájíme mozzarellu, rajčata a bazalku na menší kousky. Ty poté snadno smícháme s Lučinou. Nemusíte se bát ,že pomazánka bude příliš hustá, naředí jí totiž trošku šťáva z cherry rajčátek. Těch stačí do pomazánky zhruba pět nebo šest. Ale opravdu záleží na vaší chuti. Pomazánku dochutíme pouze jemně solí a pepřem.

Pečivo si nasucho opečeme a lehounce zakapeme na řezu olivovým olejem, navrstvíme pomazánku, ozdobíme rajčátky a kouskem bazalky. Vše zakapeme balsamiko redukcí a ihned podáváme. Zaručuji Vám , že tahle dobrota sklidí nečekaný úspěch :)


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Och bože mňam, to vypadá úžasně. Já miluju Caprese, nikdy jich nemám dost, ale udělat pomazánku mě nikdy nenapadlo, tohle musím rozhodně vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme doma měli několikrát,ale upřímně chtělo by to konečně teplé počasí a sednout si s touhle mňamkou na balkon :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky