Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou
Tohle jídlo milujeme, je snadné na přípravu a nejen, že vypadá skvěle, ale také tak chutná. Cannelloni jsou větší "trubičky" těstovin, které se plní různými druhy náplní a zapékají se s omáčkou, vlastně je to taková alternativa k známějším lasagním. Sehnat se dají již běžně v supermarketech, takže si je snadno můžete připravit stejně jako já v této lákavé úpravě.
Ingredience pro dvě osoby:
Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku podle chuti. Vše ochutíme pepřem a solí.
Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem, trošku naředíme v případě nutnosti konzistenci mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění Cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplníme z obou stran "trubičky".
Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ní vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny :) Pokud ne dejte omáčku po celém povrchu těstovin.
Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno – vpíchnutím vidličky. Poté posypeme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Ingredience pro dvě osoby:
- 4-5 ks cannelloni na osobu
- sůl
- pepř
- extra panenská olivový olej
- 250-300 g čerstvé ricotty Gran Moravia
- 110 g strouhaného sýra Gran Moravia
- větší hrst černých oliv
- čerstvá bazalka
- sušená šunka, cca 100 g
- 1 menší žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- sušené oregano
- 3 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku podle chuti. Vše ochutíme pepřem a solí.
Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem, trošku naředíme v případě nutnosti konzistenci mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění Cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplníme z obou stran "trubičky".
Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ní vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny :) Pokud ne dejte omáčku po celém povrchu těstovin.
Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno – vpíchnutím vidličky. Poté posypeme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)