Mramorovaná bábovka s tvarohem
Tvarohové bábovky na všechny možné způsoby to je moje. Miluji, že nejsou suché,ale vláčné a jemné zároveň. Dnes Vám zde aktualizuji můj nejoblíbenější recept a to na mramorovou bábovku s tvarohem a rumem.
Ingredience:
Ingredience:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 200 g másla, změklého plus trochu na vymazání formy
- 200 g pískového cukru ( pokud dáte třtinový bude bábovka více tmavá a o něco méně sladší, já dávám jak kdy, podle momentální chutě, ale kontrast kakaové části vynikne víc s klasickým cukrem )
- 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- 300g mouky - 150g hladké a 150g polohrubé
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3-4 lžíce kakaa
- 2-3 lžíce rumu
- hrubá mouka na vysypání formy
Nejprve si vyšleháme z bílků krásně tuhý sníh a troubu předehřejeme na 170°C. Poté si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme rum, vanilkový cukr a máslo. Opět vyšleháme a nyní je čas přidat tvaroh. Dobře spojíme. Obě mouky spojíme dohromady a vsypeme do nich kypřicí prášek. Vše nasypeme k tvarohové směsi a dobře promícháme. Nyní opatrněji "vpracujeme" tuhý sníh.
Část těsta dáme bokem a smícháme s kakaem, můžeme přidat i pár lžic mléka aby kakaová část nebyla tak tuhá.
Nyní už jen podle chuti vrstvíme kakaovou a světlou část. Dáme péct do trouby dokud nevyjde špejle z těsta čistá, trvá to poměrně dlouho, cca 45-50 minut.
Necháme dobře vychladnout a podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem nebo politou čokoládou.
Dobrou chuť
Tu budu muset zkusit. Bude určitě chutnat mamce - miluje tvarohové bábovky :) Děkuji za tip!
OdpovědětVymazat