Mramorovaná bábovka s tvarohem

Tvarohové bábovky na všechny možné způsoby to je moje. Miluji, že nejsou suché,ale vláčné a jemné zároveň. Dnes Vám zde aktualizuji můj nejoblíbenější recept a to na mramorovou bábovku s tvarohem a rumem.


Ingredience:
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce 
  • 200 g másla, změklého plus trochu na vymazání formy 
  • 200 g pískového cukru ( pokud dáte třtinový bude bábovka více tmavá a o něco méně sladší, já dávám jak kdy, podle momentální chutě, ale kontrast kakaové části vynikne víc s klasickým cukrem )
  • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť 
  • 300g mouky - 150g hladké a 150g polohrubé
  • 1 sáček vanilkového cukru 
  • 1 sáček prášku do pečiva 
  • 3-4 lžíce kakaa
  • 2-3 lžíce rumu 
  • hrubá mouka na vysypání formy
Nejprve si vyšleháme z bílků krásně tuhý sníh a troubu předehřejeme na 170°C. Poté si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu. 


Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme rum, vanilkový cukr a máslo. Opět vyšleháme a nyní je čas přidat tvaroh. Dobře spojíme. Obě mouky spojíme dohromady a vsypeme do nich kypřicí prášek. Vše nasypeme k tvarohové směsi a dobře promícháme. Nyní opatrněji "vpracujeme" tuhý sníh. 

Část těsta dáme bokem a smícháme s kakaem, můžeme přidat i pár lžic mléka aby kakaová část nebyla tak tuhá. 


Nyní už jen podle chuti vrstvíme kakaovou a světlou část. Dáme péct do trouby dokud nevyjde špejle z těsta čistá, trvá to poměrně dlouho, cca 45-50 minut. 

Necháme dobře vychladnout a podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem nebo politou čokoládou. 

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tu budu muset zkusit. Bude určitě chutnat mamce - miluje tvarohové bábovky :) Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky