Degustační sada Dos Maderas a tapas

Dnes mám pro vás opravdovou lahůdku a hlavně inspiraci pro všechny milovníky dobrého rumu. 


Představím vám krásnou Degustační sadu Dos Maderas za jehož dodání děkuji eshopu Akohol.cz a sada vypadá natolik dobře, že jí letos objednáme jako dárky k Vánocům a moc dobře už víme komu...ale přejdeme již na samotnou recenzi.


Značka Dos Maderas pochází z Karibiku a jedná se tedy o 100% třtinový karibský rum, který zde zraje v dubových sudech a následně pokračuje ve zrání ve Španělsku ve sklepích Williams & Humbert.


Na výběr u této značky máte víc druhů rumů a já sáhla právě po jejich překrásné Degustační sadě,která obsahuje nejoblíbenější rum Dos Maderas P.X. 5+5 a 4 lahvičky po 2,2cl ,které jsou důležitými ingrediencemi hlavního rumu. Plus autentický výřez ze sudu po sherry, v němž rum zraje. Dále je zde i brožurka s podrobným popisem jak probíhá vznik rumu a jak přesně zraje.



Samotný rum Dos Maderas zraje celkem ve třech fázích:

  • 5 let v dubových sudech přímo v Karibiku
  • poté se přesouvá do Španělska , do sklepů Williams and Humbert, kde zraje 3 roky v dubových sudech po suchém sherry Palo Cortado
  • následně 2 roky v sudech ve kterých předtím 20 let zrálo sherry sladké z odrůdy Pedro Ximenez

Takže výsledná chuť se odvíjí od všech těchto procesů a chutná lehce po sladkých rozinkách a může připomínat až sladké šťavnaté fíky. Tento rum je velmi jemný,hřejivý a je doporučován jako digestiv. 


Musím uznat , že samotná sada je velmi zajímavá právě jako dárek, ideálně pro někoho ,kdo se chce i něco o rumu dozvědět, ochutnat všechny fáze a poté si dopřát výsledný luxus. 



Samozřejmě k tak dobrému pití se hodí i něco k zakousnutí a když už jsme ve Španělsku proč si nedat všemi milované Tapas? Že nevíte co tapas je? Jedná se prostě o chuťovky k dobrému pití, ať už popíjíte víno, pivo nebo třeba rum. Tapas nemá pevně daná pravidla co by se mělo nebo nemělo servírovat, jedná se o stůl plný drobných pochoutek - jako třeba různé druhy uzenin, sýra, černé nebo zelené olivy, sušená rajčátka, různé druhy pečiva nebo dokonce i rybičky či různé smažené pochutiny. Takže vše co máte rádi ,ale vše jen v menším množství,ale poctivě ochutnat od všeho, to je jádro Tapas hodování. 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky