Růžičkové kapustičky s javorovým sirupem a bramborovou kaší

Tohle jídlo je jednoduché, vegetariánské a nabité chutí pečených kapustiček. Příprava je jednoduchá a kombinace přirozené hořkosti růžičkové kapusty se sladkou chutí javorového sirupu a jemností bramborové kaše. Rozhodně vyzkoušejte.


Ingredience pro dvě osoby:

  • javorový sirup
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • růžičková kapusta
  • brambory 
  • mléko
Nejprve si oloupeme brambory , nakrájíme na menší kousky a dáme vařit doměkka v osolené vodě. Mezitím si nachystáme kapustičky. Odřízneme malinkatý košťál a odloupneme 2-3 lístky. poté rozpůlíme a na řezu dobře osolíme. 


Brambory scedíme, vhodíme do hrnce kousek másla a rozšťoucháme. Vlijeme teplé mléko , množství podle toho jak máte rádi hustou kaši, a prošleháme. 


V hrnci rozpustíme máslo a řezem dolů na něj dáme růžičky, necháme cca dvě minuty opéct dozlatova. Poté obrátíme, vypneme teplotu, přiklopíme a necháme dojít asi pět minut. Poté vmícháme pár kapek javorového sirupu, opepříme a vmícháme ještě maličký kousek másla. Ihned servírujeme s kaší. Takto ochucené kapustičky lze dát jen jako přílohu ke steaku nebo do salátu.

Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky