Palačinky z mandlové mouky s borůvkovým tvarohem
Na líná víkendová rána to chce prostě nějakou extra dobrou „sváteční“ snídani. Člověk si prostě musí vychutnat, že nemusí pospíchat, pracovní úkoly vystřídá klid a pohoda. A k hrnku kávy to prostě chce něco dobrého. Dnes pro vás mám vynikající palačinky ozvláštněné mandlovou moukou.
Ingredience:
Všechny suroviny na těsto smícháme v hladké řidší těstíčko a na dobře rozpálené pánvi s troškou másla opékáme z obou stran dozlatova.
Nyní smícháme tvaroh, borůvky a datlový sirup. Touto tvarohovou směsí plníme palačinky a můžeme na talíři ještě dozdobit troškou moučkového cukru.
Dobrou chuť
Ingredience:
- cca 55 g mandlové mouky
- 80 g hladké mouky
- 240 ml mandlového mléka
- 1 vajíčko
- Lžička rumu
- Polévková lžíce datlového sirupu
- Špetka soli
- Troška másla na pánev
- Na dozdobení – tvaroh, datlový sirup a borůvky
Všechny suroviny na těsto smícháme v hladké řidší těstíčko a na dobře rozpálené pánvi s troškou másla opékáme z obou stran dozlatova.
Nyní smícháme tvaroh, borůvky a datlový sirup. Touto tvarohovou směsí plníme palačinky a můžeme na talíři ještě dozdobit troškou moučkového cukru.
Dobrou chuť
Tak toto musí chutiť. Inak, ešte som nepočul o mandlovej múke.
OdpovědětVymazatMandlová mouka je do palačinek skvělá, doporučuji vyzkoušet :)
Vymazat