Quesadilla s koriandrem a guacamole

Tento recept je výborný a zamilují si ho i zapřísáhlý masožravci, i když se Vám bude zdát divné, že je ve směsi salátu jen koriandr a , že to určitě bude moc výrazné není, v quesadille se vše zjemní i díky zakysané smetaně,ale i kdyby jste chtěli něco přidat můžete třeba rukolu nebo baby špenát. Směs je skvělá a sytá, takže se nebojte , že uvedené množství vám stačit nebude :) Uznávám, že tenhle recept více zapadá na jaro a léto,ale i teď v supermarketech nebo na speciálních webech seženete pohodlně čerstvý koriandr, já ho kupuji většinou v Globusu.

Časové údaje: celkově do 30minut

Ingredience pro dvě osoby ( na večeři, pokud jen tak k vínu je to i pro víc osob ):
  • 1 balení větších tortill ( celkem 6 ks - tj.3 quesadilly . na kvalitě nešetřete, jednou jsem zkoušela okolo třiceti pěti korun a výsledek nestál za to, lámaly se a chuťově taky žádná sláva)
  • 1 větší svazek jarní cibulky
  • 1 velká čerstvá chilli paprička ( pokud máte radši ostřejší jídla můžete použít i dvě )
  • cca 100-150g nahrubo nastrouhaného čedaru ( může být i vyzrálejší )
  • větší svazek čerstvého koriandru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 avokádo ( zralejší )
  • pepř,sůl
  • citronová šťáva
  • chilli do guacamole
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nadrobno nasekané žluté cibule nebo šalotky
  • cca 4 ks cherry rajčátka ( v létě stačí i dobře zralé klasické )
  • olivový olej
Nejprve si nachystáme do jedné misky zakysanou smetanu a do druhé guacamole.V hmoždíři nebo mixéru smícháme chilli papričku bez semínek a avokádo bez pecky, rychle promixujeme na hrubší pastu, do které přidáme prolisovaný česnek a najemnoučko posekanou cibuli, trochu olivového oleje ( cca 1 lžíci ), najemno nasekaná rajčata, ochutíme solí, troškou pepře a citronovou šťávou podle naší chuti.



Teď si připravíme plnící směs do tortill - nahrubo posekáme čerstvý koriand, najemno chilli papričku bez semínek a vše dáme do misky. Přidáme celý nastrouhaný sýr ,nejlépe nahrubo, pak ještě celý svazek jarní cibulky na menší kousky, vše dobře promícháme. Roztopíme si na plotně velkou pánev ( pozor bez oleje ). Na tři tortilly poskládáme pěkne náplň hezky  i do krajů a přiklopíme  tortillami.

Vždy po jedné tortille opékáme na pánvi z obou stran a trochu zezhora na tortillu přitlačíme. Trvá to jen chviličku, pak dáme na prkénko a radlem na pizzu rozdělíme na 4 kousky, naskládáme na talíř a ještě teplé podáváme společně se zakysanou smetanou a guacamole :) Nejlepší je si vždy na kousek namazat trochu gucamole i trochu smetany a už jen "debužírujeme" :))))) A věřte mi , jen tak nebudete moct přestat, bříško bude křičet už dost ,ale prostě budete jíst pořád dál .....mňam



Dobrou chuť


Komentáře

  1. Tak to bych si hned dala:-) Mňam!♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to nádherně, ještě že je po obědě :-) Úplně by mi to sedlo k tomu dnešnímu jarnímu počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě aby to jaro už opravdu začlo..chce to sluníííčko:)

      Vymazat
  3. jasná dnešní večeře :) ... ohledně tortil ...také neustále testuji, kupované levné nestojí za nic, za drahé mi je líto dávat peníze, vždy´t je to jen placka...tak zkouším různé recepty....zatím jednoznačně nejlepší z blogu FoodLover...posílám http://www.foodlover.cz/2013/01/domaci-psenicna-tortilla.html ...a doporučuji zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  4. K večeři výborné, skvělá kombinace chutí...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. na quesadilly se taky dlouho chystám, tvoje vypadají perfektně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je dělala poprvé , jinak spíš dělám wrapy do práce k obědu,ale quesadilly mi přijdou lepší:)

      Vymazat
  6. mňaaam a vyzerá to krásne aj farebne, skvelé jarné jedlo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ty vypadaji naprosto uzasne! hned jsem dostala chut... takhle vecer je to nebezpecny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) člověk by si asi měl dát předsevzetí , koukat na foodblogy jen dopoledne:)))

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky