Grilujeme s LotusGrilem - recenze s návodem

Myslím, že tenhle článek bude ideální pro všechny milovníky grilování, pro ty kdo nemají zahradu, nebo by rádi grilovali i na pikniku či balkóně :) Od té doby co bydlíme s přítelem spolu konečně v našem bytečku a máme poměrně slušně velký balkón přemýšlíme ,jak bychom to vymysleli s grilováním. Přeci jen nebydlíme v posledním patře a mnoho sousedů by asi kouř z grilu moc neocenilo ! :/  Takže jak na to? Už jsme slyšeli o grilech ,které téměř nekouří ,ale věřte tomu že?:D  No ,když jsme na webu Bonami narazili na krásně roztomilé, barevné, bezkouřové grily, které vypadají neuvěřitelně stylově...hlodalo to v nás..No jo, nakonec jsme neodolali a koupili si zeleného grilovacího miláčka :) Ne tedy na výše zmíněném webu,ale v Hornbachu, kde byl o něco levnější, tedy o trochu ,ale zadarmo zde byl podpalovací gel a uhlí. No nekupte to :) No je je většinou na všech eshopech,ale prostě tady jsme ho mohli zkouknout naživo :)



Značka je to tedy LotusGrill a je k vidění skoro všude, nevím přesně jestli je to letošní novinka,ale hádám, že ano, protože až letos se s ní roztrhl pytel. Lotus grily mají ve dvou velikostech - 35cm x 23,5cm nebo 43,5 cm x 24,1 cm. Nám rozhodně stačil ten menší a podle mě je vhodný klidně i pro 4-5 osob. Jedná se o stolní gril - nutné na něco postavit, na stůl apod. Tenhle miláček je kulatý a provedení je víc než krásné, design gril a to v 6 barevných provedeních - zelený, černý, žlutý, oranžový, fialový a červený. Nejvíc zajímavé nám přišli tři : oranžový, zelený a žlutý. A nakonec jsme se rozhodli pro nejvtipnější a to zelený, navíc k němu prodávají ve stejných barvách i gril.štětec a obracečku.




Gril je na dřevěné uhlí, které nevydává kouř, může se tedy využít i v interiéru, což tedy rozhodně nedoporučujeme, protože sice je téměř bez kouře,ale něco malinko unikne, i když velmi nepatrně,ale do bytu by to stejně nebylo ono :) Grilování patří ven, ale na piknik nebo balkon ideál!!! Lotus je velmi dobře vymyšlený, uhlí je skryto plíškem před odkapáváním omastku, čímž nedochází k tvorbě kouře. Vnější plášť navíc není absolutně horký - opravdu potvrzujeme , takže i když jsou kolem děti není tak nebezpečný jako jiné typy grilů. Samozřejmě horní plocha horká je! Navíc součástí je i ventilátor, napájený bateriemi, který zajišťuje rovnoměrné rozpálení uhlí a velmi rychlé rozpálení - 3-4 minuty! A Fakt to funguje, je to super rychlé, když si vzpomenu jak dlouho jsme u klasického zahradního grilu čekali než se dostatečně roztopí, občas jsme až šilhali hlady :D Tady je to raz dva! Omastek navíc krásně odkapává do nádoby, která se dá i spolu s roštem umýt v myčce, takže pohoda, ideální je dát je tam pár minut po dokončení grilování, čím déle jsou nádoby špinavé tím mi přijde , že se špína víc zažere a jde hůř umýt. Samozřejmě někdy je nutné trochu pomoct ručně,ale zatím se mi to stalo jen jednou. Teplota se také dá regulovat pomocí  otočného ovladače, který reguluje ventilátor a mít tak pod kontrolou prohřátí a opečení jídla.



A jak tedy na to? Nejprve je nutné na plošku aplikovat speciální gelový podpalovač vyrobený přímo pro LotusGrill, je vyrobený na ethanolové bázi bez použití parafínů a petrochemických prvků, jejichž výpary při použití běžných podpalovačů vstupují do grilovaných pokrmů.Gel nadávkujeme po celém obvodu a pak už jen zapálíme , viz fotky :)


Nyní naplníme nádobku uhlím, ideálně plné ( vyzkoušena polovina byť jen na klobásky a je to málo ), takto naplněné vydrží hořet cca 60-70 minut. Pak je nutné přisypat, zkoušeli jsme a v pohodě to jde i během grilování, takže vám gril nevyhasne! :)  Nádobku naplníme, zaklopíme, nandáme rošt a pomocí ovladače regulujeme přívod vzduchu. Ze začátku málo , aby mělo uhlí čas trochu chytnout a postupně víc. A teď už jen grilujeme :)



Pro první grilování jsem se rozhodla pro komplet nový recept - Medové kuře s tymiánem, Pečená brambora s tymiánem a sýrem, to vše doplněné super luxusním Cuketovým salátkem s citronem :) Jako lepší jídlo jsem si nemohla dopřát. K tomu jsem udělala Okurkovou vodu - Dobře vychlazená voda a do ní na plátky nakrájená okurka , budete se divit jak to vodu vylepší :) Recept na grilování bude brzo v samostatném článku, ať toho čtení není až až :D 



Po grilování , jakmile uhlíky dohoří necháme gril vychladnout. Poté mřížku i nádobu kam stéká omastek vložíme do myčky. Uhlí vyhodíme a nádobu na uhlí umyjeme ručně. A máme uklizeno, rychlovka že ?:) Navíc LotusGrill obsahuje praktickou tašku , ve které se dá pohodlně přenášet právě na již zmíněný piknik, k rybaření apod. :) 


Za mě plná spokojenost!!! Jsme nadšení a rozhodně doporučujeme, konečně si léto vychutnáme včetně grilování a těším se na první fotky a akci na pikniku :))

Komentáře

  1. Jani tak jsi mě naladila na grilovací notu, gril je perfektní, určitě se po něm poohlédnu a jídlo také super už se těším na recept, měj se krásně a chutné grilování :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak škoda, jen že letos se nám zatím povedlo grilovat jen dvakrát :) Jinak gril si nemůžu vynachválit :)

      Vymazat
  2. No joo grilovačky, takhle mi v zimě chyběly :) A teď mi chybí alespoň malinký balkónek, kde bych mohla grilovat ;) Je třeba donutit kamarády z vesnic k uspořádání nějaké grill akcičky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm gril akcičky jsou skvělé, tak šup do psychického nátlaku :)

      Vymazat
  3. Sakra to vypadá výborně!!! Já mám teda to štěstí, že máme zahradu a tatínek je kutil, takže sestavil i altánek s krbem, kde grilujeme, letos už 3x :) A jsem taky na kuřecí maso a brambory, a určitě zkusím tu tvou variantu bramboru, protože to vypadá vážně lahodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Hmm tak to je šikula, my u našich máte to samé,ale tam nejsme pořád :) Takže jsem ráda za gril na balkon :) Recept bude už brzy :)

      Vymazat
  4. Tedy, tys mě nalákala, už se těším na chalupu. Letos jsme zatím jen opékali buřty, ale po zimě to byla nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. upřímně na buřty jsem teď díky tobě dostala víc než chuť, takové ty pořádně učouzené :)

      Vymazat
  5. Diky za prima clanek! Pouze se chci zeptat, jestli grilovanemu masu prave nechybi chut uhli, kdyz kour neni .. ? Bojim se, aby vysledek nebyl jak z elektrickeho grilu .. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jídlo nechutnalo jako z eletrického grilu, řekla bych že chutná stejně jako z normálního grilu, spokojenost, ze všech stran :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky