Česnekové noky se salámem a citronovou kůrou
Byť možná podle názvu ve Vás tenhle recept nevyvolává chutě , věřte , že se jedná o jeden z nejlepších receptů na noky :) Neobsahuje sice klasickou hutnou smetanovou nebo sýrovou omáčku,ale o to víc tu hraje prim česneková chuť, kvalitní italský salám a citronová kůra :) Zvláštní kombinace co? Ale výsledek je výborný. Tenhle recept se tedy neřadí k úplným rychlovkám,ale stojí za to ho alespoň jednou vyzkoušet. Salám si koupíte jaký chcete podmínkou je jen dobrý italský nebo vyjímkou může být i chorizo. Pokud budete používat Chorizo nepřidávejte už mletou papriku, salám si pustí barvičku sám. Vyzkoušela jsem s oběma druhy a chutnají skoro stejně, takže záleží co zrovna seženete :)
Ingredience pro 4 osoby:
Těsto si rozdělíme na 4 stejné kousky, z každého pak vyválíme válečky, z kterých oddělujeme nohy o velikosti cca 2 centimetrů. Můžeme nechat takto, nebo pokud si troufáme, uděláme do noků vzor pomocí lehkého tahu vidličkou. Noky postupně dáváme stranou na pomoučněný vál nebo plech, aby se nepřilepily k povrchu nebo k sobě - je nutné pomoučnit!
Poté už jen noky vaříme ve vroucí osolené vodě cca tři minuty. Mezitím v pánvi na lžičce olivového oleje opečeme nakrájený salám, pak na poslední minutu přidáme petrželku, mletou papriku a citronovou kůru. Vsypeme noky a celé dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme solí nebo pepřem. Na talíře servírujeme spolu s trochou nastrouhaného parmazánu. V puse se Vám pak nádherně spojí chuť česneku, moučných brambor, salámu a vše doplní svěží citron...podle mě tohle jídlo voní letním posezením na terase s dobrým vínem :)
Dobrou chuť
Ingredience pro 4 osoby:
- sůl
- 1 kg moučných brambor vhodných na noky - typ C
- 1 palice česneku
- olivový olej
- 50 g strouhaného parmazánu, já použila Gran Moravia
- 200 g hladké mouky + na vál
- 2 žloutky
- pepř
- 100-120 g italského salámu , nakrájeného na drobno
- čerstvá petrželka
- 1/2 lžičky mleté papriky
- kůra z jednoho citronu, nastrouhaná
- parmazán k podávání
Těsto si rozdělíme na 4 stejné kousky, z každého pak vyválíme válečky, z kterých oddělujeme nohy o velikosti cca 2 centimetrů. Můžeme nechat takto, nebo pokud si troufáme, uděláme do noků vzor pomocí lehkého tahu vidličkou. Noky postupně dáváme stranou na pomoučněný vál nebo plech, aby se nepřilepily k povrchu nebo k sobě - je nutné pomoučnit!
Poté už jen noky vaříme ve vroucí osolené vodě cca tři minuty. Mezitím v pánvi na lžičce olivového oleje opečeme nakrájený salám, pak na poslední minutu přidáme petrželku, mletou papriku a citronovou kůru. Vsypeme noky a celé dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme solí nebo pepřem. Na talíře servírujeme spolu s trochou nastrouhaného parmazánu. V puse se Vám pak nádherně spojí chuť česneku, moučných brambor, salámu a vše doplní svěží citron...podle mě tohle jídlo voní letním posezením na terase s dobrým vínem :)
Dobrou chuť
No teda, zítřejší večeře je jasná :-)
OdpovědětVymazatMy plánujeme tenhle recept zopakovat ještě tenhle týden, bylo to fakt výborné :)
VymazatJani, voní na dálku :-)
OdpovědětVymazat:) Díky
Vymazat