Jahodové knedlíky s tvarohem
Sice ještě není sezóna jahod, ale prostě letos to už nějak nemůžu vydržet, takže jsem zavelela a k obědu byly vynikající slaďounké knedlíky, kterým prostě nejde odolat. Obsahují totiž dvojnásobnou porci tvarohu, nejen uvnitř ,ale jsou jím i zasypané :))
Ingredience pro 4 osoby:
Ingredience pro 4 osoby:
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce kokosového oleje
- 220 g tvarohu , nepoužívejte ve vaničce, budete muset přidat víc mouky a knedlíky budou tužší
- špetka soli
- Jahody, doporučuji čerstvé nebo mražené, rozhodně nepoužívejte kompotované , šťáva z nich naleptává těsto
- trocha másla na polití , můžete nahradit i kokosovým olejem, který ohřejete, chuť je poté zajímavější
- tvrdý tvaroh na posypání
- trocha moučkového cukru na posypání
- 150 ml smetany na šlehání, kterou vyšleháme do tuha
Nejprve si vyšleháme šlehačku pěkně do tuha a dáme chladit do lednice. Na těsto smícháme měkký tvaroh, kokosový olej, vajíčko, hrubou mouku a sůl, mělo by nám vzniknout nelepivé těsto, s kterým se dobře pracuje. Pokud by hodně lepilo, přidejte trochu mouky,ale pozor čím víc mouky tím budou tužší. Těsto vyválíme, plníme jahodami nakrájenými na menší kousky. Dobře spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličky. Ty vaříme cca 7 minut ve vroucí lehce osolené vodě. Knedlíky servírujeme pocukrované, posypané tvarohem a polité máslem nebo kokosovým ohřátým olejem, plus doplníme kopečkem šlehačky.
Dobrou chuť
Právě jsem si brutálně naslintala na klávesnici...! Tak nádherné fotečky! <3 A to tenhle článek čtu v 10 večer! Chjoooo... Teď abych šla vyrabovat špajz nebo mrazák a našla něco sladkého na můj rozmlsaný zub! :-)
OdpovědětVymazatBebe
Prohlížení blogů na večer je riskantní :D Ale taky to dělám, a pak chodím kolem ledničky jak hladový vlk :)))
Vymazat