Pečená zelenina s chilli dipem

Když je venku mrazivo máme automaticky chuť na něco výživného, teplého a třeba i s pálivým kořením. Takže mám pro vás víc než snadný recept na křupavou kořeněnou zeleninu s chilli dipem.


Ingredience pro dvě osoby:

  • 2 malé červené řepy nebo jedna větší, oloupané
  • kousek dýně 
  • 2 menší batáty
  • 1-2 velké mrkve
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • zakysaná tučná smetana
  • sladkokyselá chilli omáčka
Nejprve si všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Zeleninu dáme do dvou misek, do jedné řepu a mrkev a do druhé batáty a dýni. Všechnu zeleninu ochutíme stejně a to solí, pepřem, tymiánem a zakapeme olivovým olejem. 


Troubu předehřejeme na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Nejprve dáme na 15 minut zapékat řepu s mrví, ty jsou totiž nejtvrdší. Poté přidáme zbylou zeleninu a pečeme doměkka a občas promícháme zhruba 30 minut. Záleží jak velké kousky budete mít. Ke konci lehounce zeleninu zakapeme pár kapkami balsamico octa a troubu přepneme na gril, takto necháme pořádně zezlátnou asi tři minuty. 

Zakysanou smetanu smícháme s chilli omáčkou a solí podle naší chuti. Zeleninu přendáme na talíř a servírujeme s porcí dipu. 

Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky