Slaninový sendvič s domácí chilli majonézou

Tohle je absolutní dobrota, je to šíleně kalorické,ale hříšně dobré. A Vaši miláčci Vám za tuhle dobrotu budou doslova líbat ruce! Za prvé, který chlap by nemiloval slaninu a za druhé domácí chili majonézou? No úžasná kombinace.Suroviny jsou psané pro dvě osoby.


Ingredience na rajčata:
  • 4 velká masitá rajčata
  • extra olivový olej
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • 2 stroužky česneku, nahrubo posekané
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná,ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40-45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.


Ingredience na domácí chilli majonézu:
  • 250 ml jemného olivového oleje ( lze klidně vyzkoušet i kombinaci s konopným slunečnicovým, arašídovým atd. ale chuť bude vždy malinko jiná )
  • 3 vejce
  • šťáva z jednoho citronu , přiléváme raději postupně podle chuti
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli drcených sušených papriček
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička mořské soli
Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept použijte polovinu surovin.

Další suroviny na dokončení:
  • světlý chléb, nakrájený na tenčí plátky a na sucho opečený 
  • 250 g kvalitní libové slaniny, opečené dozlatova
  • polníček
  • rukola
Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá nezbývá než sendvič dát dohromady :) Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukola, polníček, slanina a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme, doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná,tak si sendvič vychutnáte nejlépe. 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Ta domácí majonéza vypadá moc dobře, zkusím udělat manželovi ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, jen se zakousnout vypadá velmi dobře a lákavě, krásné dny Sonia :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky