Slaninový sendvič s domácí chilli majonézou
Tohle je absolutní dobrota, je to šíleně kalorické,ale hříšně dobré. A Vaši miláčci Vám za tuhle dobrotu budou doslova líbat ruce! Za prvé, který chlap by nemiloval slaninu a za druhé domácí chili majonézou? No úžasná kombinace.Suroviny jsou psané pro dvě osoby.
Ingredience na rajčata:
Ingredience na rajčata:
- 4 velká masitá rajčata
- extra olivový olej
- čerstvý nebo sušený tymián
- 2 stroužky česneku, nahrubo posekané
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná,ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40-45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.
Ingredience na domácí chilli majonézu:
- 250 ml jemného olivového oleje ( lze klidně vyzkoušet i kombinaci s konopným slunečnicovým, arašídovým atd. ale chuť bude vždy malinko jiná )
- 3 vejce
- šťáva z jednoho citronu , přiléváme raději postupně podle chuti
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli drcených sušených papriček
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička mořské soli
Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept použijte polovinu surovin.
Další suroviny na dokončení:
- světlý chléb, nakrájený na tenčí plátky a na sucho opečený
- 250 g kvalitní libové slaniny, opečené dozlatova
- polníček
- rukola
Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá nezbývá než sendvič dát dohromady :) Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukola, polníček, slanina a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme, doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná,tak si sendvič vychutnáte nejlépe.
Dobrou chuť
Ta domácí majonéza vypadá moc dobře, zkusím udělat manželovi ;)
OdpovědětVymazatA.
Jani, jen se zakousnout vypadá velmi dobře a lákavě, krásné dny Sonia :-)
OdpovědětVymazat