Tagliatelle se srnčí klobáskou na rozmarýnu
Jakmile venku přituhne máme doma chuť na výživnější jídlo a silnější červená vína, takže jsem pro Vás tyto dvě dobroty spojila. Připravíme si vynikající Tagliatelle s jemnou smetanovou omáčkou s křupavě opečenou srnčí klobáskou na rozmarýnu a k tomu ochutnáme červené víno z Umbrie - Rosso di Torgiano "Rubesco" DOC 2012 ( Lungarotti ).
Toto tmavě rubínové víno, je opravdu silné, výrazné a kombinuje v sobě chuť velmi zralého tmavého ovoce s nádechem pepře. Víno ocení všichni milovníci silnějších výrazných červených vín a jelikož v Umbrii velmi často v receptech najdete zvěřinu a to například jelení či srnčí maso, rozhodla jsem se připravit jednoduché tagliatelle, hotové za pár minut s výraznými srnčími klobáskami. Tohle rubínové víno se bude skvěle hodit k výraznějším jídlům, ke zvěřině nebo hovězímu masu. Pokud si o něm chcete přečíst víc , doporučuji podívat se na eshop VinoDoc.
Ingredience pro dvě osoby:
Toto tmavě rubínové víno, je opravdu silné, výrazné a kombinuje v sobě chuť velmi zralého tmavého ovoce s nádechem pepře. Víno ocení všichni milovníci silnějších výrazných červených vín a jelikož v Umbrii velmi často v receptech najdete zvěřinu a to například jelení či srnčí maso, rozhodla jsem se připravit jednoduché tagliatelle, hotové za pár minut s výraznými srnčími klobáskami. Tohle rubínové víno se bude skvěle hodit k výraznějším jídlům, ke zvěřině nebo hovězímu masu. Pokud si o něm chcete přečíst víc , doporučuji podívat se na eshop VinoDoc.
Ingredience pro dvě osoby:
- 200 g těstovin
- 200-250 g srnčích klobásek ( seženete například v Marks and Spencer )
- sůl
- pepř
- nasekaný čerstvý rozmarýn
- 150 ml smetany na vaření 12%
- čerstvě nastrouhaný parmazán
- čerstvá petrželka
- olivový olej
Nejprve si vymačkáme ze střívek srnčí klobásky, jde to velice snadno. Poté si dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. V pánvi rozpálíme trošku olivového oleje a na něm dozlatova opečeme kousky klobásky, jak velké kousky uděláte nechám jen na vás.
Nyní dáme dle návodu vařit těstoviny. Srnčí klobásky dáme stranou na talíř a ve stejné pánvi po klobáskách přichystáme i omáčku. Přidáme nepatrné množství oleje a vhodíme na jemno posekaný rozmarýn, pro dva by mělo stačit množství asi jedné lžičky, ale nechám na vaší chuti, jen opatrně je to výrazná bylinka.
Necháme rozmarýn za stálého míchání asi dvě minuty uvolnit chuť. Poté do pánve vlijeme smetanu a necháme trochu zhoustnout. Jakmile bude hodně hustá přihodíme velkou hrst strouhaného sýra a petrželku. Vše spojíme, vhodíme těstoviny a opečenou klobásku. Pořádně opepříme a popřípadě i osolíme. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Zní to velmi lákavě!
OdpovědětVymazatNeplecha na plechu
Neplecha - děkuji :)
OdpovědětVymazatPrima rychlovka, ty klobásky budu muset vyzkoušet!
OdpovědětVymazat