Salát s řepou a fetou

Tradicí na Nový rok je většinou v našich vodách čočka, uzené, volské oko a kyselá okurka. Čočku sice miluji,ale vsadila jsem letos na opravdu lehký, zdraví a detoxikační oběd v podobě luxusně dobrého Salátu s řepou a feta sýrem. Potřebujete jen pár ingrediencí a snadno si vykouzlíte překrásný salát s úžasnou chutí,který zasytí a i detoxikuje díky řepě. Salát jsem objevila v krásné knize Láskominy ( foto na IG kde jsem i doporučovala tuto knihu pro všechny tvořivce, je vážně krásná ) a až na maličké vylepšení,které dodá mnohem lepší chuť jsem se držela receptu.


Ingredience pro dvě osoby:

  • cca 4 ks středně velké červené řepy
  • olivový olej
  • sůl
  • citronová kůře z jednoho citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • balzamikový ocet 
  • bílé pečivo , například ciabatta, klidně den staré
  • čerstvý tymián
  • feta sýr
Troubu si předehřejeme na 190°C a řepu oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme do zapékací menší mísy. Zakapeme olivovým olejem, opepříme, osolíme, posypeme citronovou kúrou a větší špetkou tymiánových lístků. Vše dáme přikryté alobalem péct do trouby na 20 minut. Poté už by řepa měla být skoro úplně měkká ( záleží na velikosti kostek ). Poté už jen sundáme alobal a necháme s dvěma lžícemi balzamikového octa lehce opéct / zkaramelizovat. 


Mezitím si hodně dokřupava opečeme plátky pečiva,které natrháme na menší kousky, stejně tak si rozdrobíme trochu feta sýru a vše poté smícháme s řepou. Nyní už jen podáváme, je nutné servírovat teplé, kdy vynikne nejlépe chuť. Tento salát lze podávat bez pečiva jako přílohu nebo předkrm. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky