Lívance s ořechovo-datlovým máslem

Tyhle jednoduché lívanečky vyšperkujte ořechovo-datlovým máslem a polijte javorovým sirupem a zaručuji Vám, že máte vynikající snídani. Máslo je opět z prodejen La Formaggeria, takže poctivé a s intenzivní máslovou chutí.


Ingredience na máslo:

  • 100 g změklého másla 
  • maličká hrst kešu ořechů
  • cca 8 ks datlí bez pecek
  • špetka skořice

Do mixéru dáme všechny suroviny a lehce umixujeme, změklého máslo můžeme nechat v lednici ztuhnout nebo klidně ideálně použít i takto a to jak na lívanečky, tousty, muffiny apod. 


Ingredience na lívance:
  • 150 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • špetka soli
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 vejce

Všechny suroviny smíchejte a nechte 10 minut odležet, poté nasucho opékejte lívanečky na pánvičce. Poskládejte na talířky, ozdobte kousky másla, které se teplem krásně rozpustí a polijte javorovým sirupem. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky