Špenátová polévka se sýrovými krutonky

Již v pořadí druhý recept s využitím novinky od Gran Moravia a tentokrát to nebude salát ,ale vyzkoušíme je do polévky...no a upřímně to mi snad chutná ještě víc, absolutní dobrota! Jen mám stále problém nesníst Cri Cri samotné :) Opravdu doporučuji vyzkoušet místo klasických chlebových krutonů do polévky, ideální je právě špenátová nebo třeba tomatová. Dodá to polévka úplně jiný rozměr.


Dnes Vám tedy chci přinést absolutně jednoduchý recept na vynikající špenátovou polévku, tedy hned dva recepty, tedy varianty. Nemohla jsem se rozhodnout,která mi chutná víc ,takže u některých surovin bude vždy alternativa na druhý recept. Jedna polévka je tradiční a druhá krapet exotická, obě jsou výborné a nějak se prostě nemůžu rozhodnout ,která by zde na blogu měla být. Takže jdeme na to.


Suroviny pro dvě osoby:

  • 3 balení baby špenátu
  • cca 1 litr zeleninového vývaru
  • smetana (  nebo kokosové mléko )
  • pepř ( nebo chilli )
  • sůl
  • Cri Cri sýrové "krutony"
  • petrželka ( nebo bazalka popřípadě dokonce i koriandr je velmi zajímá alternativa )
  • 1 žlutá cibule
  • olivový olej
  • 1-2 stroužky česneku
Nejprve si na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibulku, přihodíme na minutu česnek ( prolisovaný ) a poté přidáme špenát. Vše dvě minuty promícháme a poté zalijeme vývarem, jen tak aby byly lístky špenátu ponořené. Necháme sedm minut povařit. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu nebo kokosové mléko , tak aby byla hustota ideální a necháme ještě dvě minuty povařit. 


Nyní už jen dochutíme vybranou bylinkou, pepřem nebo chilli a pořádně osolíme. Podáváme posypané Cri Cri a popřípadě ještě s pečivem, záleží jestli má být polévka jako hlavní jídlo nebo pouze menší porce. 



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Dobry den, urcze chci odzkouset�� Jak velka baleni baby spenatu jste mela? diky,M.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem klasické menší vaničkové balení

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky