Švěstkový a fíkový koláč s pudinkem

Honí vás mlsná a chcete nějaký ten koláč s fíky nebo švestkami,které jsou teď aktuálně v sezóně za pár kaček? Tak mám pro Vás jednu mou improvizaci,která se víc než osvědčila...no upřímně rozhodně nestačí jeden plech :)


Ingredience na jedno balení listového těsta:

  • balení listového těsta
  • cca 4 ks vypeckovaných švestek, nakrájených na silnější plátky
  • cca 4 ks fíků nakrájených na plátky
  • jedno balení vanilkového pudingu , ideálně prémiové kvality
  • třtinový cukr, množství podle chuti
  • 400 ml plnotučného mléka
  • několik sušenek Amaretti
  • 2 polévkové lžíce likéru Amaretto
  • 1 prošlehané vejce

Nejprve si přichystáme velmi hustý puding, běžně se dělá s půl litru mléka, mi ho připravíme přesně podle návodu pouze z 400 ml dokud nebude krásně hustý a osladíme ho podle chuti třtinovým cukrem a přikápneme dvě lžíce likéru Amaretto. Dáme do misky a necháme vychladnout. 


Těsto si vyválíme na tenké obdélníčky,kterým lehce zvedneme okraje. Doprostřed těsta dáme trochu pudinku, uhladíme a povrch poklademe ovocem, buď fíky nebo švestkami či na střídačku, fantazii se meze nekladou :) Vše posypeme rozdrcenými sušenkami, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C pěkně dozlatova. Můžeme podávat vlažné i zcela vychladlé s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky či jen tak :) 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky