Tvarohové knedlíky se skořicí a švestkami

Tvarohové knedlíky u nás jednoznačně vedou, jsou podle mě chuťové lepší než klasické kynuté, určitě i zdravější a mnohem rychlejší na přípravu, takže samé plusy :) Švestkové knedlíky mají tu výhodu , že nejsou úplně sladké,ale krásně šťavnaté a kyselé, což je příjemný kontrast k poprášení cukrem a sladké šlehačce. Zajímavou variantou je také tvarohové těsto ochucené skořicí, prostě takové lehce podzimní jídlo.


Ingredience pro 4 osoby:
  • 250 g hrubé mouky + trochu na poprášení válu
  • 1 žloutek
  • 200 g tvarohu ve vaničce
  • špetka soli
  • švestky, cca 8 ks
  • zarovnaná kávová lžička skořice
  • trocha másla na polití 
  • tvrdý tvaroh na strouhání 
  • trocha moučkového cukru na posypání 
  • 250 ml smetany na šlehání + trocha moučkového cukru na ochucení
Nejprve si vypeckujeme švestky a přichystáme šlehačku. Tu vyšleháme pěkně do tuha a ochutíme troškou cukru. Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na knedlíky.


V míse smícháme tvaroh, žloutek, špetku soli, skořici a mouku, vše vypracujeme ve vláčné ,ale nelepivé těsto. Pokud bude hodně řídké přidáme trochu mouky. Z těsta vytvarujeme placičky tak akorát na polovinu švestky, zabalíme a dáme vařit na cca 8-9 minut do vroucí vody. Jakmile knedlíky budou lehce vyplavávat na hladinu máme hotovu, maximální doba vaření však je deset minut.


Poté ihned servírujeme,zalité trochou rozehřátého másla, s kupou tvarohu, šlehačky a troškou moučkového cukru.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky