Frittata se špenátem a petrželkou
Frittata je jedním z nejoblíbenějších receptů v Itálii
vůbec, je jednoduchá, stačí pár surovin a má snad tisíc podob. Jedná se vlastně
o takovou italskou variantu vaječné omelety, která se může dochutit takřka vším
co Vás napadne. Hodně známé jsou frittaty s brambory, rajčaty, parmazánem nebo
právě špenátová, kterou si dnes uvaříme společně. Ideální je jako slaná snídaně
nebo klidně i rychlá večeře. Základní surovinou jsou vajíčka, špenát a kvalitní
olivový olej, který dodá jídlu tu správnou chuť. Pro tento recept jsem si
zvolila Extra panenská olivový olej Veneto-Valpolicella DOP 2015, který svou
jemnou chutí připomíná petrželku,kterou najdeme i v našem receptu zde.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)