Cukroví plné medu s povidly

Tyhle úžasné perníčkové kytičky plné medové chuti navíc slepené opilými povidly jsou pro mě asi jedním z nejlepších druhů letos. A to jsem je díky blogu Drobečky zkoušela poprvé a jsou opravdu vynikající :) Jen škoda, že jsem je dělala jen z jedné dávky.


Ingredience:

  • 60 g změklého másla
  • 50 - 60 g tekutého medu
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky perníkového koření
  • 400 g mouky ( 250 g hladké mouky a 150 g žitné hladké mouky )
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • na ozdobu poloviny vlašských ořechů a bílek
  • povidla 
  • rum

Všechny suroviny na těsto smícháme v hladké, vláčné a dokonale lesklé těsto, které necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den už jen vyválíme těsto a vykrájíme kytičky, polovinu potřeme bílkem a ozdobíme ořechy. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Po vychladnutí slepujeme povidly smíchanými s trochou rumu, ten dodá cukroví další rozměr :) a vůni...


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Jani máš je krásné a voní i na dálku, pár kytiček určitě též upeču, krásný nedělní večer :-) Sonia

    OdpovědětVymazat
  2. Muzu dát pouze 400g hladké mouky? Děkuji 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, není to problém, s žitnou je chuť trošku výraznější

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky