Cukroví plné medu s povidly
Tyhle úžasné perníčkové kytičky plné medové chuti navíc slepené opilými povidly jsou pro mě asi jedním z nejlepších druhů letos. A to jsem je díky blogu Drobečky zkoušela poprvé a jsou opravdu vynikající :) Jen škoda, že jsem je dělala jen z jedné dávky.
Ingredience:
Ingredience:
- 60 g změklého másla
- 50 - 60 g tekutého medu
- 2 vejce
- 1-2 lžičky perníkového koření
- 400 g mouky ( 250 g hladké mouky a 150 g žitné hladké mouky )
- 120 g třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g mletých vlašských ořechů
- na ozdobu poloviny vlašských ořechů a bílek
- povidla
- rum
Všechny suroviny na těsto smícháme v hladké, vláčné a dokonale lesklé těsto, které necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den už jen vyválíme těsto a vykrájíme kytičky, polovinu potřeme bílkem a ozdobíme ořechy. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Po vychladnutí slepujeme povidly smíchanými s trochou rumu, ten dodá cukroví další rozměr :) a vůni...
Dobrou chuť
Jani máš je krásné a voní i na dálku, pár kytiček určitě též upeču, krásný nedělní večer :-) Sonia
OdpovědětVymazatSoni děkuji za krásnou pochvalu :)
Vymazatvypadají lákavě♥
OdpovědětVymazatDěkuji :) a taky skvěle chutnají
VymazatMuzu dát pouze 400g hladké mouky? Děkuji 😊
OdpovědětVymazatAno, není to problém, s žitnou je chuť trošku výraznější
Vymazat